Cultura 08/04/2022

La Lluna en Vers presenta un programa ple d'expressions artístiques de tradició, literatura i oralitat d'arrel

El festival omplirà de cultura escenaris d'arreu de Mallorca entre juny i setembre

ARA Balears
1 min
El Consell ha presentat aquest dijous el programa de 'La Lluna en Vers'.

PalmaEl Consell i la Fundació Mallorca Literària han presentat aquest dijous el programa del festival La Lluna en Vers 2022. La consellera de Cultura, Bel Busquets, ha destacat que serà un festival "ple d'expressions artístiques que lliguen paraula, tradició, literatura i oralitat d'arrel". La institució insular ha exposat que els espectacles i esdeveniments estan previstos a diferents indrets de Mallorca i, i també de Catalunya, entre juny i setembre.

"La Lluna en Vers ens permet reconnectar amb la cultura de Mallorca i també conèixer la tradició d'altres llocs a través de la música i la paraula", ha afegit Busquets, qui ha destacat que el festival combina diferents formats com ara concerts, recitals i muntatges escènics o representacions teatrals.

El Consell ha assenyalat que un dels plats forts del programa d'enguany "ens traslladarà a Galícia", amb la Nit de Foliada, que tindrà lloc a Sant Joan dia 20 d'agost, i que inclou diverses propostes de folk gallec amb les Tanxungueiras com a cap de cartell. A més, també es retrà homenatge a Gabriel Ferrater en el centenari del naixement de poeta amb el recital Fil de memòria, a càrrec de l'actor i rapsode català Pere Arquillé.

Enguany també es dona el vincle amb la Fira Mediterrània de Manresa i el festival Le Silo de Marsella. La Fundació Mallorca Literària comparteix projecte de producció de Ficus·Indica, una experiència de revisió contemporània del llegat dels trobadors medievals, a través de la creació de tres artistes emergents: Rodin Kauffman (occità), Azucena Moya (catalana) i Maria Hein (mallorquina). L'espectacle ha anat prenent forma a través de successives residències de treball col·lectiu dels artistes durant el darrer any.

stats