Llucet amb salsa de peix: ingredients i recepta
Filetejam i desespinam el llucet i en reservam els lloms tallats a racions. Posam al forn a 220ºC les restes del llucet juntament amb tot l’altre peix fins que sigui ben daurat. Ho desglaçam amb una copa d’anís i ho abocam dins una olla, en la qual prèviament haurem sofregit el panet. Ho cobrim d’aigua i ho deixam coure dues hores. Colam el brou, el rectificam de saó i el lligam amb una generosa picada d’ametlles, all i julivert. Saltam les verdures tallades a juliana, intentant que ens quedin lleugerament grenyals. En el darrer moment passarem el peix per una planxa o paellera antiadherent tenint en compte que tres quartes parts de la cocció s’han de fer per la banda de la pell. A l’hora d’emplatar, posarem un llit de verdures, el llucet, una cullerada de salsa i dues sopes. Bon profit!
Un llucet
200 grams de rajada
100 grams de gamba blanca
100 grams de morralla
Un panet sec
Ametlles
Una copeta d’anís sec
All i julivert
Dues cebes
Un manat d’espinacs
Un manat de ceba tendra
Dues carxofes
Sopes
Sal, pebre bo i oli d’oliva