Polèmica
Cultura 14/10/2022

Lloret de Mar vol multar un raper per la lletra “ofensiva” d’una cançó

L’Ajuntament ha obert un expedient a Samuel SLZR que es pot traduir en una sanció d’entre 3.000 i 60.000 euros

2 min
Imatge del raper Samuel SLZR en el videoclip de la polèmica cançó 'Lloret de Mar'

Girona“Sigueu benvinguts a Lloret de Mar, el lloc perfecte per robar. L’alcalde roba, la poli roba, digues-me per què tu no robaràs”. Aquests són els primers versos de la cançó Lloret de Mar que va publicar fa una setmana el raper lloretenc Samuel SLZR i que l’ajuntament de la població vol multar. Segons han exposat en un comunicat, el consistori ha obert un expedient sancionador d'acord amb la llei 13/2002 de turisme de Catalunya, que preveu sancions d’entre 3.000 i 60.000 euros per les activitats que causin danys als recursos turístics o que suposin un “menyscabament substancial” dels valors de la destinació. 

Per a l’Ajuntament, la lletra d’aquesta cançó és “ofensiva” i malmet la imatge de Lloret de Mar perquè vincula la població amb el vandalisme, la delinqüència i la corrupció. Tal com informa l'ACN, ara la Policia Local està redactant l’informe que servirà com a base per obrir l’expedient, i també tenen previst demanar a les plataformes on hi ha penjada la cançó que l'en treguin. 

Lloret de Mar va ser la segona cançó que Samuel SLZR va avançar del seu nou àlbum, The prince of plaza Paris. “Siguin benvinguts a Lloret de Mar, un lloc de la Costa Brava, alguns venen per robar i en diuen fer temporada. L’alcalde és el que roba més, encara que sembli que no fa res […]. Benvinguts al poble on la policia pren cinc eurets als marrecs i no deté els pederastes ni aquesta merda”, canta en castellà amb una base de música urbana. El raper va començar amb vuit anys a fer música i barreja diferents estils que van del trap al reggeaton, passant pel flamenc. "Benvingut al poble on més es roba i on més es menteix", insisteix la cançó.

stats