Cultura 23/07/2018

Comença la quarta edició de la Ruta del Llonguet de Palma

Del 25 de juliol i fins al 31 d'octubre, cada dimecres, hi haurà ofertes especials en més de trenta forns i pastisseries

María José Ribas
2 min
Ruta del Llonguet de Palma.

PalmaDilluns al matí s'ha presentat la quarta edició de la Ruta del Llonguet de Palma. A partir del 25 de juliol, cada dimecres, i fins al darrer dimecres d'octubre, dia 31, als forns i pastisseries de Palma, tothom que vulgui podrà gaudir d'una promoció especial, de llonguet i beguda, i podrà descobrir també els forns emblemàtics de la ciutat.

L'Ajuntament i Palma Activa col·laboren en la ruta que impulsa el consum de producte local, tot donant difusió a la iniciativa, amb opis i mitjançant les xarxes socials. Pep Magraner, el gerent de l'Associació de Forners i Pastissers, ha declarat que l'any passat hi participaren quaranta establiments i que en les quinze setmanes que durà la promoció es varen vendre uns 50.000 llonguets. Així mateix, ha dit que enguany, per ara, s'hi han adherit més de 30 forns i que la previsió és igualar o augmentar les xifres de venda de l'any passat. D'aquí a l'octubre hi pot haver nous forns que s'hi sumen, perquè encara s'hi poden inscriure.

La roda de premsa s'ha fet al nou quiosc que s'ha rehabilitat a l'exterior del mercat de l'Olivar. L'espai estarà a disposició dels emprenedors, perquè donin a conèixer els seus productes, en aquesta ocasió el nostre pa, el llonguet. Els mesos de juliol i agost se cedirà "de manera gratuïta a les dones valentes i emprenedores de Ciutat, perquè donin a conèixer els seus productes", ha explicat Joana Maria Adrover, la regidora de Turisme, Comerç i Treball.

El director general de Política Industrial del Govern de les Illes Balears, Manuel Porras, ha exposat la nova iniciativa 'Pa d'aquí', que compta amb la participació de la Conselleria de Comerç i Indústria, per impulsar el comerç de proximitat. Entre els més de 300 establiments que s'hi han adherit, hi ha un tant per cent molt elevat d'elaboració pròpia, per promoure el consum de pa artesà balear. A més, entorn de la Ruta del Llonguet s'han programat una sèrie d'activitats, una llonguetada infantil durant la setmana de mobilitat, el mes de setembre, i el mes d'octubre un tast de productes de forn.

"El llonguet és un símbol de la nostra ciutat, és identitat de Palma i dels que hi vivim. Amb aquesta iniciativa donam suport al consum km zero, al producte local, i especialment als forns de Ciutat. No hi ha millor experiència per a un dimecres que berenar d'un llonguet acompanyat amb Pinya Puig", ha conclòs el batle, Antoni Noguera, per finalitzar l'acte.

stats