Literatura
Cultura 08/10/2022

Els lligams de Joan Fuster i les Illes Balears

La Fundació Mallorca Literària organtiza una jornada per entedre l'autor en tota la seva complexitat

ARA Balears
1 min
Joan Fuster a Formentor

PalmaEls dies 21 i 22 d’octubre a la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem, hi haurà una jornada dedicada a estudiar els vincles de Joan Fuster amb Mallorca i les Balears. Titulada Llegir Joan Fuster, és una activitat impulsada per la Fundació Mallorca Literària en el marc de les commemoracions de l’Any Fuster, centenari del naixement de l’autor.

El divendres 21 d’octubre hi haurà la ponència inaugural a càrrec de Salvador Ortells, director de l’Espai Joan Fuster i curador de l’obra Poesia completa de Joan Fuster. Oferirà una visió global de l’autor, però s'entretindrà a descobrir al públic la faceta de Fuster com a poeta.

Acte seguit, es projectarà el documental Ser Joan Fuster, produït per la Universitat de València, que fa un retrat intel·lectual i humà de l’autor a partir del seu arxiu literari i fotogràfic.

Els actes continuaran durant el dematí del dissabte 22 d’octubre amb quatre ponències a càrrec de persones expertes en la figura de Fuster. Vicent Simbor impartirà la xerrada Joan Fuster: el projecte de normalització del circuit literari; Carme Gregori, Joan Fuster: l’assaig, els dietaris i els aforismes; Fina Salord parlarà sobre Joan Fuster i Albert Camus; i finalment, Jesús Revelles posarà l'autor valencià en diàleg amb Llorenç Villalonga.

La jornada pretén alimentar la imatge polièdrica de l’autor tractant els diferents vessants de la seva obra i la seva figura, a més de destacar l’impacte que ha suposat a la literatura catalana contemporània.

stats