Llibres
Cultura 13/11/2021

Ocultisme, còmics, viatges: aquestes són les set llibreries obriran a la vegada a Calonge

El 10 de desembre el municipi empordanès es convertirà en la primera 'booktown' catalana

Ara
2 min
El nucli antic de Calonge, on s'obriran set noves llibreries

BarcelonaCalonge va obrir una proposta d'ajudes per revitalitzar el comerç del centre històric del poble i convertir-lo en la primera booktown catalana. Després de l'allau de candidatures, aquest dissabte han anunciat els set projectes de llibreries que obriran el 10 de desembre, a la vegada. Calonge, poble de llibres és la iniciativa amb què l'Ajuntament de Calonge vol "fomentar un turisme cultural, sostenible i de qualitat". Ofereix als emprenedors incentius fiscals i ajudes directes per tirar endavant les llibreries.

Quines llibreries s'obriran?

Calonge Còmics, de Sergi Martínez (Major, 27)

Llibreria especialitzada en el món del còmic (americà i europeu), en manga i en novel·la gràfica. La llibreria també comptarà amb un racó dedicat als temes contraculturals i artístics, així com amb un espai per als jocs de taula. Provinent del món de l’arquitectura, el seu impulsor és creador i director d’una discogràfica via internet, organitzador i tècnic de concerts i dinamitzador sociocultural.

Rals Llibres, de Meritxell Ral (Major, 13)

Llibreria generalista i il·lustrada enfocada a la cerca de llibres de fons: narrativa, àlbums il·lustrats i llibres d’assaig divulgatiu. La Meritxell Ral és una llibretera de Barcelona llicenciada en humanitats i en teoria de la literatura i literatura comparada que sempre ha treballat en el món del llibre.

Llibooks, d'Eva Salmoral (Rutlla, 10)

Llibreria especialitzada infantil i juvenil de barri que té com a objectiu principal la promoció de la lectura i el foment de l'hàbit lector de petits i joves. S’hi podran trobar àlbums il·lustrats, literatura infantil i juvenil en diferents idiomes, i jocs i joguines educatives. D’altra banda, serà un espai per realitzar tallers i clubs de lectura, manualitats i altres activitats culturals. La seva impulsora és Eva Salmoral, llibretera i propietària de La Lectonauta, una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil de Sant Feliu de Guíxols.

Libelista Calonge, de Belén Vieyra (plaça Major, 4)

Llibreria generalista amb llibres en català, castellà, anglès, francès i alemany. El seu objectiu és esdevenir un centre cultural i literari on les botigues que formen part de la plataforma en línia Libelista se sentin representades. Es faran clubs de lectura, activitats infantils i vermuts literaris. Belén Vieyra, escriptora d’origen iberoamericà, ofereix serveis creatius d'escriptura, correcció de textos i maquetació editorial, entre d’altres.

La Viatgeria, de Cristina Vilà i Xavier Bastús (Rutlla, 12)

Llibreria de viatges, agència de viatges i altres activitats, com una secció d’hàbits, productes i coneixement sobre la vida sostenible. Al darrere d'aquest projecte hi ha Cristina Vilà, experta en sostenibilitat, que porta la direcció de l'agència de viatges Agrotravel Turisme Responsable, i l'emprenedor Xavier Bastús.

Cocollona, de Thomas Dufrene (Rutlla, 6)

Oferirà una selecció de llibres entorn de la temàtica de l’espiritualitat, tant en català com en castellà. També s’hi podran adquirir baralles de tarot i a partir de l’any vinent s’hi oferiran cursos sobre temes esotèrics i lectures de tarot. Thomas Dufrene és un jove francès apassionat de les tècniques espirituals com el tarot, la màgia cerimonial i el xamanisme, i amant de la natura i la vida minimalista.

Llibreria Orient, de Xavier Serra (Rutlla, 6)

Espai de llibres de pensament i medecina oriental on s'integra l'art i la cultura asiàtica, començant des del Tibet i acabant a Bali. Ha estat impulsada per Xavier Serra, emprenedor i estudiós de l'orientalisme que vol integrar la cultura i el coneixement oriental a Occident.

stats