Cultura 29/03/2021

La lírica torna al teatre Principal de Palma amb el 'Rèquiem' de Mozart

Des de fa dies, ja se n'han venut totes les entrades

ARA Balears
2 min
Platea del Teatre Principal de Palma.

PalmaEl teatre Principal de Palma recupera la música lírica a la seva programació amb el Rèquiem de W. A. Mozart. El Consell de Mallorca ha informat que s'oferirà en dos concerts, que tindran lloc els dies 3 i 4 d'abril. La institució insular ha destacat que des de fa dies ja se n'han venut totes les entrades.

El Rèquiem de Mozart reunirà l'Orquestra de Cambra de Mallorca, dirigida per Bernat Quetglas; el Cor del teatre Principal, dirigit per Pere Víctor Rado, i un elenc de solistes illencs format per la soprano Marta Bauzà, la mezzo Marisa Roca, el tenor José Manuel Sánchez i el baríton Joan Miquel Muñoz. A més, inclourà una part escenificada i un muntatge d'il·luminació de Joan Albinyana, a càrrec de la companyia de dansa Cêvalo, tot plegat per emfatitzar el dramatisme d'aquesta peça. En total, seran 85 artistes damunt l'escenari.

El Consell de Mallorca ha assenyalat que aquesta peça és una de les obres simfonicocorals "més grans que s'han escrit mai". La institució insular ha recalcat que tot el misteri que envolta la seva gestació, ja en els darrers dies de vida de Mozart, afegeix un component mediàtic a aquesta joia del repertori. No s'ha arribat mai a descobrir qui encarregà l'obra al compositor a través d'un misteriós emissari, i encara existeix el debat sobre com una part de l'obra fou completada després de la mort de Mozart.

Durant la presentació del concert, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell, Bel Busquets, ha destacat que, amb el Rèquiem de Mozart, el teatre Principal recupera les festes de Pasqua per al calendari d'activitat escènica, unes dates en les quals la programació dels teatres sol ser més minsa.

Per part seva, el director del teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha subratllat les dificultats per dur a bon port aquesta producció per les estrictes mesures que estableixen les autoritats sanitàries a l'hora que assagin les orquestres i els cors. "És la primera activitat del Cor del teatre Principal i el primer espectacle de lírica en molts de mesos", ha apuntat Cerdà.

El director del Principal ha detallat les mesures sanitàries que s'han pres: cantar amb mascareta, mantenir la distància de tres metres entre coristes a tots els assajos, col·locar els artistes a plataformes esglaonades i fer proves PCR als solistes.

El concert de dissabte dia 3 començarà a les 19 h, mentre que el de diumenge dia 4 serà les 18 h. A més, el Consell de Mallorca ha anunciat que es podrà seguir en streaming.

stats