Oscars 2023
Cultura 10/03/2023

Una liposucció, un tros de terra a Austràlia i una estada a Itàlia: la panera de regals dels Oscars

El paquet d'obsequis té un valor de 126.000 dòlars

2 min
Oscars

BarcelonaDiumenge els actors i les actrius nominats als Oscars aspiren a endur-se a casa l'estatueta daurada, però si això no passa es podran consolar amb alguns dels regals inclosos en la panera de regals que els fa arribar cada any l'empresa Distinctive Assets. Aquest any, el lot de seixanta obsequis que reben els directors i actors nominats –en total són 26 persones– té un valor de 126.000 dòlars, una xifra que ha estat superada en diverses ocasions. L'any passat, per exemple, el cost era de 225.000 dòlars.

La bossa que reben els nominats és una barreja de tota mena de detalls exclusius, alguns fins i tot de políticament incorrectes. El paquet, que porta per nom Everyone Wins, duu elements ja habituals, com ara productes de cosmètica, però també d'altres de més sorprenents. Així, aquest any hi ha sorpreses com ara unes vacances de tres dies a l'illa italiana d'Ischia o una escapada de tres dies al Canadà valorada en 40.000 dòlars.

Entre els regals curiosos, o gairebé fora de lloc, hi ha una lipoescultura, un tractament de rejoveniment facial, una visita per rebre assessorament per restaurar el cabell i un tros de terra a Austràlia (l'empresa no n'ha volgut especificar ni la mida ni la localització exacta). A la panera també hi ha regals més prosaics, com un mànec de dutxa que permet fer sessions de spa a casa o unes xancletes de la marca Havaianas.

"Els nominats es poden permetre anar allà on vulguin. El que és important no és que els donem coses gratis. El que és important és que els oferim llocs dissenyats perquè les celebrities gaudeixin de privacitat", explica Lash Fary, fundador de Distinctive Assets a la revista Forbes.

Segons el Guardian, les empreses paguen fins a 4.000 dòlars per assegurar-se la seva inclusió en el paquet i aconseguir visibilitat a través de les estrelles que reben els regals. Així i tot, directors i actors no estan obligats a acceptar els regals ni a fer promoció de la bossa. Està per veure si grans estrelles de Hollywood nominades aquest any, com Cate Blanchett, Angela Bassett o Colin Farrell, tenen alguna mena d'interès en la llista d'obsequis.

El paquet de regals més car dels últims anys es va entregar el 2016, quan la panera va tenir un cost de 232.000 dòlars. Llavors els nominats van rebre obsequis com una ruta de 15 dies pel Japó, un viatge de 10 dies a Israel i un val de 5.000 dòlars per gastar en un cirurgià plàstic de Nova York.

stats