Festa de l'Estendard
Cultura 30/12/2022

Lina Mira reivindica una Palma "humanista" enfront de la "gentrificació" en el pregó de la festa de l'Estendard

L'actriu ha reclamat que les institucions dotin les arts escèniques de pressupostos i infraestructures

ARA Balears
1 min
L'actriu Lina Mira pronuncia el pregó de la festa de l'Estendard a Cort.

PalmaL'actriu Lina Mira ha reclamat aquest dijous, durant la lectura del pregó de la festa de l'Estendard, una ciutat de Palma "humanista" enfront de la "gentrificació" de la cultura.

La intèrpret s'ha mostrat agraïda davant la societat mallorquina i ha expressat el seu desig perquè "les arts escèniques i els seus artistes prosperin i floresquin", segons ha retransmès Europa Press.

L'actriu ha subratllat que els professionals de l'escena teatral tenen "un petit percentatge de representació" en una societat que és "bàsicament turística". "A mesura que aquest decorat preciós, on els locals han de veure com el backstage es gentrifica, també ho fa la nostra cultura", ha afirmat Mira.

Per això, l'artista ha apostat per construir les "estructures necessàries per ocupar el lloc" que correspon en societat com a "legataris de les creacions, la cultura i el patrimoni teatral" de Palma, perquè "com a dona, artista i palmesana aconseguim generar nous i fidels espectadors que omplin els teatres".

Així mateix, Mira ha instat l'Ajuntament, el Consell i el Govern a organitzar un edifici dotat amb "les infraestructures i els pressupostos suficients on els artistes convisquin, creïn, col·laborin i intercanviïn serveis".

"Una Palma on l'Escola Municipal de Teatre es consolidi i deixi d'existir amb intermitències, una Palma on s'integri el teatre com a eina educativa i de treball social, una Palma on la societat i els treballadors de les arts es trobin, intercanviïn idees i convisquin", ha ressaltat l'actriu.

En darrer lloc, ha assegurat que mentre la cultura de la "competició, de la confrontació i de la guerra marqui el signe del nostre temps, serà molt difícil restaurar la humanitat".

stats