Música
Cultura 14/07/2021

El Liceu renova Josep Pons com a director musical

Conxita García serà adjunta a la direcció musical i Pablo Assante dirigirà el cor

ARA
1 min
Josep  Pons dirigint un assaig l'any 2020.

BarcelonaEl patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany, ha ratificat aquest dimecres la reorganització del departament musical del Liceu, aprovada per la comissió executiva del teatre. S’ha renovat quatre temporades més el contracte del mestre Josep Pons com a director musical del Gran Teatre, amb l'objectiu de consolidar el projecte de millora de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, iniciat l’any 2012 amb la seva arribada, i la projecció de futur del departament.

Pons rebrà el suport d’una adjunta a la direcció musical, Conxita García, directora titular del Cor del Liceu des del 2015. El relleu a la direcció del cor l’agafa el director argentí Pablo Assante. La nova responsabilitat d’adjunta a la direcció musical té tres àmbits d’actuació principals: assistència i assessorament musical al teatre, tant en les produccions futures com en les que s’estiguin duent a terme; suport als departaments, i col·laboració en projectes de perfeccionament i professionalització.

Pablo Assante, llicenciat en música en l'especialitat de direcció orquestral i direcció coral a la Universitat Catòlica Argentina, va continuar l'estudi de les dues especialitats al Mozarteum de Salzburg (càtedra Denis Russell / Jorge Rotter i Karl Kamper). Ha sigut director del cor de teatres lírics de tot el món, com els de Dresden i el del Teatre Carlo Felice de Gènova. També ha col·laborat amb el Teatro dell'Opera i l'Accademia Nazionale di Santa Cecilia de Roma i l'Staatsoper München.

En aquesta nova estructura del Liceu, Antoni Pallès amplia l’àmbit de responsabilitat i assumeix també el LiceuAprèn i el LiceuApropa com a director del departament musical, educatiu i social, i Josep M. Armengol és designat director tècnic d’orquestra i cor.

stats