Institucions culturals
Cultura 27/01/2022

El Liceu manté l'equilibri pressupostari amb uns ingressos de 38,4 milions d'euros

El teatre va tancar la temporada 2020-21amb 38,3 milions d'euros de despeses

Ara
2 min
El brindís de 'La traviata', al Liceu, el desembre de 2020.

BarcelonaEl Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany, s’ha reunit aquest dijous per aprovar els comptes de la temporada 2020-21. Els resultats d’aquest curs encara marcat per la pandèmia, que han estat aprovats per unanimitat, mantenen l'equilibri econòmic amb uns ingressos ordinaris de 38,4 milions d'euros davant unes despeses de 38,3 milions, amb un resultat positiu de 33.639 euros, tal com recull el comunicat enviat pel Liceu.

Com ja es va anunciar, els ingressos ordinaris se situen en 5,5 milions d'euros per sota de la previsió, ja que el pressupost inicial estimava un aforament del 50% fins al novembre del 2020, i després progressivament un increment. La realitat va ser que del conjunt de funcions d’òpera, dansa o concerts-recitals de la temporada, el 55% del total van mantenir un aforament limitat a un màxim de 1.000 persones, un 20% es van poder representar amb un aforament ampliat al 70%, un 9% es van fer amb un aforament del 50% a l’inici de la temporada i un 5% amb només 500 butaques a la venda.

Per pal·liar la baixada d’ingressos en l’activitat i equilibrar el pressupost, la direcció del Liceu va haver de dissenyar i executar un pla de mesures d’estalvi que afectava totes les partides del pressupost general i que s’ha assolit "gràcies al compromís dels espectadors, abonats, mecenes, proveïdors, artistes i del personal del teatre, que ha estat al capdavant gestionant aquesta situació".

El Liceu també ha remarcat que el suport de les administracions públiques ha estat "un eix fonamental" en aquesta temporada marcada per la pandèmia, amb unes aportacions ordinàries de 22,6 milions i unes d'extraordinàries de 2,2 milions (sumant les aportacions de capitalitat). Com també es va anunciar, la temporada 2020-21 tanca amb prop de 123.500 espectadors, i amb una ocupació del 91% de les entrades posades a la venda. 

Segons ha ressaltat el Liceu, "les empreses i benefactors han demostrat de nou el seu suport a la cultura i al projecte artístic del Liceu mantenint les seves aportacions a 6,3 milions". En aquest punt, s'estan treballant fórmules d’acord amb el nou projecte artístic i de teatre que augmentin el compromís i participació de la societat.

stats