Música
Cultura 27/05/2014

12 veus per homenatjar el baríton menorquí Joan Pons al Liceu

El mateix escenari on va debutar el 1970 amb 'La Gioconda' acollirà el tribut al cantant

Ara
1 min
El baríton Joan Pons

BarcelonaEl baríton menorquí Joan Pons rebrà un homenatge del públic en un concert aquest dijous al vespre al Liceu. Pons cantarà sol i acompanyat d'altres cantants, sota la direcció de José Luis Basso (del Cor del Liceu) i Biel Barceló (de la Capella Davídica). Participaran a l'homenatge –presentat per Ramon Gener– la soprano Daniela Dessí, la mezzosoprano Dolora Zajick, els tenors Jaume Aragall, Fabio Armiliato, Josep Bros, Dalmau González i Josep Ruiz, els barítons Carlos Bergasa, Carlos Chausson, José Julián Frontal i Enric Serra, a més del baix Simon Orfila.

El baríton es va acomiadar de l'òpera l'any 2012 amb 'Aïda' al mateix Liceu i va ser guardonat amb la Medalla d'Or de la institució l'any 2009. Ara torna al teatre on va debutar l'any 1970 amb 'La Gioconda', de Ponchielli, per rebre un homenatge a la seva trajectòria.

Pons ha actuat a diversos coliseus operístics d'Europa (com l'Òpera Estatal de Viena, la Royal Opera House de Londres, La Bastilla de París, l'Òpera Estatal de Baviera, Hamburg, Munich, Zurich i La Fenice de Venecia) i dels Estats Units. Des del seu debut al Metropolitan Opera House de Nova York 1983, Pons hi ha actuat amb regularitat.

stats