MÚSICA
Cultura 14/11/2017

Leopold Hager dirigirà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears per segon any consecutiu

El quart concert de temporada és aquest dijous, 16 de novembre, a les 20 hores a l'Auditorium de Palma i hi sonaran la 'Simfonia número 5' de Schubert i la núm. 4 de Bruckner

Ara Balears
1 min
Leopold Hager dirigirà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

PalmaEl prestigiós director Leopold Hager repeteix un any més i dirigirà el quart concert de temporada de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, aquest dijous, 16 de novembre, a les 20 hores a l'Auditorium de Palma. Després de l'èxit de l'any passat, en aquesta ocasió arriba a Mallorca per dirigir la 'Simfonia número 5' de F. Schubert i la 'Simfonia núm. 4 Romàntica' d'A. Bruckner, dos grans compositors austríacs a través dels quals el públic podrà gaudir d'un concert de música romàntica.

Per poder tirar endavant aquest repertori, els efectius de la Simfònica s'han d'ampliar. Per això es compta amb el patrocini especial i la col·laboració, per a aquest concert, de Restaurant Fera, amb el suport del qual s’ha fet una cridada especial en el context de l’Acadèmia Simfònica. Aquesta iniciativa pretén obrir l'orquestra perquè futurs professionals tinguin l'experiència de compartir amb els músics de la Simfònica programes d'alta qualitat.

Leopold Hager va néixer a Salzburg, Àustria, i estudià direcció, orgue, piano, clavicèmbal i composició en el conegut Mozarteum de la seva ciutat natal. Després dels primers treballs a Mainz, Linz i Colonya, es convertí en director general d’orquestra a Friburg de Brisgòvia. Posteriorment ocupà el lloc de director a l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg. Amb una gran experiència, Leopold Hager ha dirigit les principals orquestres del món: Staatskapelle de Dresden, Gewandhaus de Leipzig, Filharmònica de Munic, Simfònica de Bamberg, Royal Concertgebouw Orchestra, Orquestra de París i Orquestra Simfònica de Washington, entre d’altres.

stats