Premis Ciutat de Palma
Cultura 21/01/2024

Lara Fluxà, premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals per l’obra ‘ARVA’

El treball guardonat és una peça de vidre i làtex que forma part del projecte amb què l'artista participà en la Biennal de Venècia

1 min
Lara Fluxà, guanyadora del premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals 2023.

Palma“El fet de participar en l’exposició amb companys i companys artistes que tenen una obra tan bona i de tanta qualitat ja era una sort, així que és una alegria i una sorpresa rebre el premi”. Eren paraules de la mallorquina Lara Fluxà poc després de conèixer el veredicte del jurat del Ciutat de Palma d’arts visuals, que ha guardonat la seva obra ARVA, una peça de vidre i làtex que forma part de 'Llim', projecte que presentà a la Biennal de Venècia de 2022. Aquesta obra, juntament amb la dels altres nou finalistes del premi, es pot veure des d’avui i fins al 20 de març al casal Solleric de Palma. 

És la tercera vegada que Fluxà presenta una obra a aquest certamen i de la primera han passat devers 12 anys. “És un premi que sempre he tingut en ment per la qualitat del reconeixement”, afirma, “perquè té una llarga trajectòria i també pel fet que, per haver nascut aquí, sempre l’he seguit de prop”. 

El vidre com a metàfora de la fragilitat dels cossos

Respecte de la peça guardonada, es presenta com “un pulmó, un cor, un sistema de circulació”. A la presentació de l’exposició dels finalistes, Fluxà en parlava com un organisme pensat per “parasitar l’espai” i reflexionar sobre “la fragilitat i les amenaces respecte del material”. “Tenim tot aquest coneixement de com reacciona el vidre davant un possible impacte i és un material que té implícits els accidents. Per això el faig servir com un joc de miralls que també és amenaçador per la nostra materialitat a nivell de cos”, afegia en conversa amb l’ARA Balears. 

stats