TEATRE
Cultura 13/03/2012

El Liceu retransmet l'última òpera en directe per culpa de les retallades

'La bohème' es veurà a 380 cines de 18 països, però el projecte audiovisual internacional s'aparca 'sine die' a l'espera de buscar finançament i renegociar els drets comercials amb cor i orquestra

Efe
1 min
'La Bohème', obra de Puccini

BARCELONAL'òpera 'La bohème' es retransmet aquesta nit en directe des del Gran Teatre del Liceu a més de 380 cines de 18 països de tot el món, en l'últim projecte audiovisual d'aquestes característiques que es fa aquesta temporada com a conseqüència de les retallades econòmiques que pateix la institució.

Segons la cap del departament d'audiovisuals del coliseu, Gemma Felius, "el projecte audiovisual queda cancel·lat a l'espera de trobar el finançament per fer-lo viable i renegociar amb cor i orquestra els drets comercials". Felius no interpreta aquesta aturada com "un drama" sinó que assegura que les negociacions van per bon camí i que, mentrestant, el servei d'audiovisuals pot dedicar-se a tasques internes.

El Liceu és una de les institucions punteres que havien optat per donar-se a conèixer al món a través de la televisió i el cinema. Per exemple, avui l'obra de Puccini podrà ser vista per espectadors d'Àustria, Bèlgica, Croàcia, la República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Holanda, Noruega, Polònia, Rússia, Espanya, Suïssa, Regne Unit i els Estats Units. 'Le Grand Macabre' aquesta temporada ja havia sigut retransmesa per televisió. L'altra òpera que s'havia de difondre enguany és 'Linda di Chamounix', que ja es va cancel·lar.

stats