Òpera
Cultura 17/10/2022

L''Orfeo', de Monteverdi, inaugura la 37a temporada d'òpera del teatre Principal

L'obra, de 1607, és considerada la primera de la història

ARA Balears
2 min
Presentació de L''Orfeo' al Principal de Palma.

PalmaEl teatre Principal de Palma inaugurarà aquest divendres la 37a temporada d'òpera amb L'Orfeo, de Claudio Monteverdi. L'obra, considerada la primera de la història, es va estrenar el 1607 a la ciutat italiana de Màntua i fins ara no s'havia pogut veure íntegra i escenificada a Mallorca.

El Consell ha detallat que L'Orfeo es representarà el divendres 21 d'octubre, a les 20 hores, i el diumenge 23, a les 18 hores, amb direcció musical de Federico Maria Sardelli i direcció escènica d'Yves Lenoir.

A més de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i del Cor del Principal, L'Orfeo estarà protagonitzada per un ample equip de solistes encapçalat per Mauro Borgioni i amb Irene Mas, Carmen Romeu, Anna Bonitatibus, Alberto Miguélez Rouco, Nicolas Brooymans, Jérôme Varnier, María Caballero, Vega Escribano i Joan Martín Royo, entre d'altres. L'equip artístic es completa amb l'escenografia de Céline Perrigon, el vestuari de Maria La Rocca, la coreografia d'Ëmilie Brégougnon i la il·luminació de Víctor Egea.

Durant la presentació, el director del teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha tengut unes emotives paraules per a l'actor Rafel Ramis, que va morir aquest diumenge. "Un dels missatges de L'Orfeo és que precisament és l'art l'únic que pot vèncer a la mort", ha dit Cerdà en referència al gran bagatge escènic que deixa Ramis.

Sobre L'Orfeo, el director del Principal ha assegurat que "tenim el millor equip internacional amb el qual podíem comptar mesclat amb tot un seguit de solistes mallorquins". També ha parlat Federico Maria Sardelli, director musical de la producció, que ha manifestat que "sempre és un repte combinar els instruments clàssics amb els barrocs i aquí aquest repte l'hem superat". Sardelli, que ha definit el muntatge com "un calidoscopi de veus", ha afirmat que L'Orfeo és considerada la primera de la història "perquè és la primera té una estructura d'òpera".

Amb tot, la 37a temporada d'òpera seguirà al febrer (20, 22 i 24) amb La Bohème, de Puccini; el 31 de març amb el Concert de Pasqua; i el juny (17, 19 i 21) amb La Traviata, de Verdi.

stats