Cultura 13/06/2022

L'Institut d'Estudis Baleàrics destina 2,2 milions d'euros a ajudes per potenciar la cultura local

Les convocatòries recullen peticions del sector i, com a novetat, ofereixen el pagament efectiu d'un 50% de les subvencions superiors a 2.000 €

ARA Balears
2 min
Presentació de la convocatòria d'ajudes de l'IEB

Palma L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha anunciat aquest dilluns la convocatòria d'un paquet d'ajudes per valor de 2,2 milions d'euros amb l'objectiu de donar suport a la projecció exterior, la celebració de fires i festivals, premis, jornades d'estudis locals i les activitats dels centres de creació. Segons ha detallat el Govern balear, a través d'un comunicat, aquestes convocatòries recullen peticions del sector i, com a novetat, ofereixen el pagament efectiu d'un 50% de les subvencions superiors a 2.000 € a partir la publicació en el BOIB de la resolució de concessió. 

Aquesta mesura comuna a totes les línies d'ajudes de l'IEB es completa amb altres específiques amb l'objectiu sempre del servei públic com la pujada de la convocatòria de fires i festivals als 900.000 euros, un 63% més que el 2021. Les ajudes inclouen línies per a empreses i autònoms i per a associacions i entitats sense ànim de lucre amb les modalitats d'arts escèniques; arts visuals; audiovisuals, arts digitals i interactives; literatura, pensament, còmic i il·lustració; música; projectes multidisciplinaris, i centres de creació.

En aquest sentit, el  director gerent de l'IEB, Pere Malondra, ha detallat que el Govern posa a disposició del sector cultural ajudes de projecció exterior per a la literatura, el còmic i el pensament (300.000 euros), la música (300.000 euros), les arts visuals (300.000 euros), les arts escèniques (300.000 euros), així com per a la celebració de jornades d'estudis locals (25.000 euros).

Per la seva banda, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company ha explicat que aquestes ajudes són  "importantíssimes" i permetran "una major planificació i dinamització del sector". "Treballam per als beneficiaris i per millorar les seves condicions. Les bestretes suposen un avanç molt significatiu i constaten la feina conjunta amb el sector atenent les seves necessitats", ha sentenciat durant la presentació de les ajudes.

stats