LLIBRES
Cultura 09/09/2011

Nil Barral es treu la màscara

Es convoca una investigació per descobrir qui s'amaga rere el pseudònim de l'autor de l'aclamada novel·la policíaca 'L'home que dormia al cotxe', publicada a Ara Llibres

Redacció
1 min

BarcelonaMolts dels que estan en el gremi d'escriptors de literatura negra sospiten que l'enigmàtic autor de L'home que dormia al cotxe és el barceloní Andreu Martín, creador del detectiu Flanagan i autor de novel·les com Barcelona tràgica. Però ben bé ningú sap dir qui és el misteriós Nil Barral que signa el llibre. Sembla que no és un amateur, perquè L'home que dormia al cotxe és l'obra d'algú amb ofici, i s'ha endut crítiques prou favorables. Tanmateix, encara no es coneix la seva autèntica identitat.

És per això que en el marc de la Setmana del Llibre en Català, Ara Llibres ha convocat tots els lectors de novel·la negra de Catalunya perquè participin en una investigació col·lectiva. La finalitat és desemmascarar el protagonista i autor de L'home que dormia al cotxe. Participaran en la trobada Paco Camarasa, de Negra y criminal, que parlarà d'autors a l'ombra i de novel·les negres il·lustres que han estat signades sota pseudònim. I també hi haurà l'Andreu Martín, que aportarà proves per demostrar que ell no és Nil Barral.

stats