Literatura
Cultura 02/10/2022

L'escriptora Caitlin Moran tanca el segon Festival de Literatura Expandida de Magaluf amb més 5.000 assistents

A més de l'autora britànica, pel Festival han passat figures com ara Elif Batuman, Carlos del Amor, Elvira Sastre o Abraham Boba, entre altres

ARA Balears
2 min
L'escriptora Caitlin Moran en l'acte de clausura del Festival de Literatura Expandida de Magaluf.

PalmaLa segona edició del Festival de Literatura Expandida de Magaluf ha conclòs aquest diumenge després de tres jornades en les quals s'han barrejat lletres, música, col·loquis i exposicions a Calvià.

Segons ha comunicat l'organització a un comunicat, a l'acte de cloenda han acudit més de 2.000 assistents que gaudiren d'un cartell de conferenciants encapçalat per l'escriptora Caitlin Moran, i completat per Ray Loriga, Meryem El Mehdati i Marta Sanz. La primera en dirigir-se al públic va ser Moran, autora de llibres com ara 'Cómo ser una Mujer' o Com es fa una noia, per xerrar de literatura, feminisme, sexe i música amb la periodista Marta Terrasa.

Les assistents al col·loqui de Caitlin Moran han gaudit del seu humor britiànic.

Després li va seguir l'escriptor de referència de la Generació X a l'Estat espanyol, Ray Loriga, que va ser entrevistat pel periodista Javier Pachón a qui va contar els llibres i pel·lícules que més li havien marcat al llarg de la seva vida. El punt i final en l'àmbit literari el va ficar la conversa entre Meryem El Mehdati, autora de 'Supersaurio', i la Marta Sanz, finalista del Premi Nadal per 'Susana y los viejos', Premi Herralde de Novel·la per 'Farándula' o Premi de la Crítica de Madrid a millor poemari per 'Vintage'. A continuació, Renaldo & Clara i Paco Colombás amenitzaren la conclusió de la vetlada amb les seves actuacions musicals.

Les escriptores Marta Sanz i Meryem el Mehdati en un moment de la seva conversa.

Els organitzadors, la llibreria Rata Corner i INNSiDE by Melià amb el suport de l'Ajuntament de Calvià i la Fundació Mallorca Literària, han indicat que el principal repte d'enguany ha estat "igualar i superar el nivell de la passada edició gràcies a una programació atractiva i de qualitat que permetés més enllà dels límits establerts, apropar-la a nous públics i viure moments únics en un destí tan insòlit, real i transformador com és Magaluf".

Una fita que asseguren que han assolit amb la presència de més de 5.000 persones que han passat pels diferents actes d'aquests dies.

Altra de les activitats d'aquest diumenge ha estat el recital 'Poesia en pijama' de Josep Pedrals
stats