Cultura 04/12/2021

L'elegància i la precisió del jazz fet a Mallorca

Les noves fornades de músics locals destaquen a l'Alternatilla Jazz

Miquel Junk
2 min
Pep Garau Sextet

Si a la sensibilitat del trompetista Pep Garau hi afegim la seva delicadesa i destresa instrumental i hi sumam un grup d'extraordinaris músics, el resultat és tan preciós com el concert del qual vam gaudir al teatre Xesc Forteza de Palma. El que sobretot va enamorar el públic va ser aquest diàleg increïble entre cadascun dels músics del sextet.

A Garau li agrada economitzar el seu toc i deixar que els músics de la seva banda s'esplaïn a gust, armant substanciosos diàlegs en els quals ell intervé per posar amb la seva trompeta el toc just, i sap triar companys, aquí es troba també el seu talent, compartir per crear en directe una sensació sonora difícil d'aconseguir. Aquesta vegada l'acompanyaven damunt l'escenari el pianista Toni Vaquer, un mag de les tecles -impossible no rendir-se davant la seva elegància al piano i al seu talent per a la direcció-, el bateria Enric Fuster, i el contrabaixista Joan Garcias, controlant el ritme amb fantàstics i inesperats canvis de tempo; i Miquel Àngel Rigo i Tomeu Garcias, fent sonar els vents d'una manera excepcional.

En el concert sonaren composicions incloses dins del disc de Garau, titulat A Jazz de Mar 2020, com 'Tu perro tiene anisakis', versions com 'Cançó de bres per a una princesa negra' d'Antoni Rodríguez i, fins i tot, s'atreviren a estrenar per primera vegada en directe la cançó 'Tonight I should sleep'. Fou un recital marcat pels 'solos' dels músics i cada un deixà entreveure les seves capacitats i el seu talent. La qualitat individual de cada artista feia que, col·lectivament, creassin un ambient exquisit i un concert que no sé si dir perfecte però definitivament deliciós i apassionant. Llarga vida al jazz fet a Mallorca!

La pròxima cita de l'Alternatilla Jazz serà ediumenge 5 a les 20.30 h a Sa Congregació, a sa Pobla, amb els cubans Vistel Brothers. 

Entrades disponibles aquí.

stats