Premis
Cultura 18/05/2023

L’artista Ñaco Fabré, guanyador del XX Premi Xam

El lliurament del reconeixement que atorga el Rotary Club Palma Ramon Llull ha coincidit amb la inauguració d’una obra feta per a l’aparador del Solleric

ARA Balears
1 min
L'artista Ñaco Fabré en el moment en què ha recollit el premi

Palma"Sempre és interessant que un reconeixement a la trajectòria t'arribi quan estàs en plena producció", ha dit a l'ARA Balears l'artista Ñaco Fabré (Palma, 1965) guanyador del XX Premi d'Arts Plàstiques "XAM" que concedeix anualment el Rotary Club Palma Ramon Llull. Ho deia qui, a més de recollir el guardó de mans del president del col·lectiu, Ramon Garcia, en un acte que ha tingut lloc al Casal Solleric de Palma, inaugurava alhora una obra feta expressament per a l'aparador que s'obre al passeig del Born i que parla dels diferents llenguatges que transita l'artista.

La instal·lació, que precisament du per títol Un quadre, una escultura, un poema, vol ser "una reivindicació de la pintura-pintura, però també vol recollir allò que la motiva des de diferents àmbits de la creació, com és el de la poesia, una pretensió literària -sense ser poeta- que vaig treballant", confessa Ñaco Fabré. La instal·lació s'exibirà a l'aparador del Solleric fins a finals de juliol.

Un Fabré agraït ha recollit el premi, que és una reproducció de la signatura amb la qual rubricava les seves obres Xam, de nom Pere Quetglas. Ho ha fet envoltat d'artistes i amics, també del regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera. Ñaco Fabré ha manifestat el seu "respecte als artistes que l'han obtingut abans que jo, des de Ramon Canet a Pep Llambias". Ell és el vintè premi Xam, un reconeixement honorífic que s'atorga a l'artista que els membres d'aquest col·lectiu Rotary consideren que reuneix els mèrits que caracteritzaren la vida artística de qui li dona nom, Pere Quetglas 'Xam': professionalitat, rigor, força vital creativa i aportació personal a les arts plàstiques.

stats