Cultura 23/12/2021

L'artesania de Menorca es consolida entre les tres millors de l'estat espanyol

Els artesans han presentat la línia 'De seny', que reflecteix les particularitats de l'illa

Iván Martín
1 min
Imatge de l'equip d'artesans de Menorca.

MAÓEl Centre Artesanal de Menorca arribà fins a la final de la XIV edició dels Premis Nacionals d'Artesania, que es varen entregar aquest dimarts a Madrid. La candidatura menorquina 'De seny' aconseguí accedir a la final de la categoria Premi Promociona per a Entitats Públiques. Les altres dues finalistes varen ser l'Ajuntament de la Bisbal de l'Empordà i l'Escola d'Art 3 de Madrid, que va resultar la guanyadora. Els premis tenen com a objectiu reconèixer les actuacions més destacades en l'artesania contemporània i impulsar el desenvolupament i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses del sector.

'De seny' va néixer l'any 2019 a càrrec d'artesans i dissenyadors de l'illa amb el repte de crear productes inspirats en les singularitats de Menorca. Són sèries limitades de peces 100% artesanals, amb propostes que transmeten una imatge autèntica de l'illa. En els dos darrers anys, la línia s'ha vinculat amb el mandat de Regió Gastronòmica Europea 2022.

Entre les creacions destaquen les joies inspirades en motlles de rebosteria tradicional, imants d'ullastre amb reproduccions simbòliques d'elements menorquins, així com un trencaclosques de fusta pintat a mà que reprodueix la figura d'un caixer de les festes patronals.

stats