Arquitectura
Cultura 07/07/2023

L'arquitecte estrella David Adjaye, acusat d'assetjament i agressió sexual

Rebutja les acusacions de tres extreballadores i afirma que està buscant ajuda per "aprendre dels errors"

1 min
David Frank Adjaye

BarcelonaDavid Adjaye era considerat un dels arquitectes del moment, per obres com la catedral de Ghana, pel fet de ser un dels protagonistes de la Biennal d'Arquitectura de Venècia i perquè va rebre l'encàrrec de dissenyar el nou memorial de l'Holocaust a Londres. Ara Adjaye ha de fer front a greus acusacions: com informa el Financial Times, tres dones que van treballar per a ell a Ghana l'han acusat d'assetjament i agressió sexual, i de generar un entorn laboral tòxic. Les tres dones afirmen que les relacions que van tenir amb Adjaye han interromput les seves carreres, les han deixat en una situació econòmica precària i els han provocat angoixa.

Les tres dones coneixien Adjaye abans de treballar amb ell i tenien coneguts en comú amb ell. Són mares solteres, ben situades professionalment i provinents de famílies benestants. Afirmen que es van unir al seu estudi perquè creien en el seu afany per mostrar el millor del talent negre en el camp de l'arquitectura.

Després de fer-se públiques les acusacions, Adjaye ha rebutjat "absolutament" les acusacions. L'arquitecte subratlla que les relacions que va mantenir amb aquestes dones van ser "totalment consentides", tot i que admet que difumina la frontera entre la feina i la vida personal. Així mateix, l'arquitecte ghanesobritànic diu que està buscant "ajuda professional" de manera immediata per "aprendre d'aquests errors".

Segons la BBC, les acusacions han fet que l'Ajuntament de Londres no vulgui treballar amb Adjaye fins que s'aclareixi la situació. Per tant, de moment no continua assessorant l'alcalde de la ciutat.

stats