Cultura 25/06/2014

Sis teatres municipals produiran la nova obra de gran format de Jordi Casanovas

'Vilafranca (Un dinar de Festa Major)' serà l'última obra de la trilogia sobre la identitat que inclou 'Pàtria' i 'Una història catalana'

Efe
1 min

BarcelonaSis teatres municipals catalans s'han associat per produir una obra teatral de gran format interpretada per dotze actors i escrita i dirigida per Jordi Casanovas. Titulada 'Vilafranca (un dinar de Festa Major)', el text de Casanovas arribarà a l'escenari a principis del 2015, possiblement al febrer, segons ha informat un portaveu de l'Atrium Viladecans.

'Vilafranca' és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas (que és fill de la capital de l'Alt Penedès). La trilogia es va iniciar amb 'Una història catalana' (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013), a la que va seguir 'Pàtria' (estrenada en El Canal i el Teatre Lliure a l'octubre de 2012, distingida amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012).

A 'Vilafranca (Un dinar de Festa Major)', Casanovas s'endinsa en el nucli d'una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la personalitat de cadascun dels membres d'aquesta família, els quals descobriran les seves contradiccions entorn del que creuen ser i el que són realment.

L'acció se situa a Vilafranca del Penedès, el 30 d'agost de 1999, Diada de Sant Fèlix, just abans de l'entrada de l'euro, de l'atemptat contra les Torres Bessones de Nova York i una sèrie d'esdeveniments que marcarien la fi d'una època, tant a nivell social com polític.

És la primera producció pròpia de l'associació Els Teatres Amics, formada per l'Atlàntida de Vic, l'Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers. L'obra també rebrà l'ajut de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, Capital Cultural Catalana 2015, i la Generalitat.

stats