CIUTAT DE PALMA DE MÚSICA
Cultura 20/01/2018

Joana Gomila, premiada de nou per ‘Folk Souvenir’

Ha obtingut el Bonet de Sant Pere de música al millor enregistrament musical

Margalida Mateu
2 min
Els músics que conformen ‘Folk Souvenir’.

PalmaLa músic Joana Gomila i el seu projecte Folk Souvenir (Bubota Discos) recullen els fruits d’una tasca de recerca i investigació musical encomiable. Després de ser guardonada amb el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel per l’Obra Cultural Balear encara no fa un mes, ‘Folk Souvenir’ ha estat reconegut amb el Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical.

Per a Joana Gomila “és com un ensurt; estic molt contenta perquè és un premi al disc sencer i per a tots els que formam part de Folk Souvenir ha estat com una alegria enorme perquè nosaltres continuem fent feina amb nous projectes i els premis són un impuls, ens donen molt de coratge”.

Folk souvenir és un concert que convida a viatjar pels ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca partint de tonades populars i teixint sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samples de pagesos, nins, padrines, paisatges... Joana Gomila cerca en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda, que està formada per Santi Careta (guitarres i pedals), Laia Vallès (wurlitzer i minimoog), Àlex Reviriego (contrabaix) i Arnau Obiols (bateria).

Jurat

El guardó ha estat reconegut amb 6.000 €. El jurat del premi Bonet de Sant Pere de música al millor enregistrament musical ha estat format per la coordinadora de música de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull, Maria Lladó; el programador, crític i mànager Joan Vich, i l’assessor i productor musical Joan Trias, que han valorat la “solidesa i coherència artística, exponent d’un concepte global i un equilibri entre la modernitat i l’avantguarda musical”.“Per mi el Folk Souvenir és una mirada des del present i des de la qual es veu el passat i el futur. Agafam un repertori o unes cançons que tenen l’ànima a anys enrere i les feim des de qui som nosaltres ara”, recalca Gomila.

Ahir va recollir el premi Joan Cabot de Bubota Discos per l’absència de Joana Gomila i la resta de membres de la formació.

stats