Joan Ollé dirigeix un "menú degustació" de teatre, poesia i música a la Muntaner

'Delikatessen' està format per textos de Proust, Unamuno, Comadira, Estellés, Martí i Pol i Pla

'Delikatessen' a la Sala Muntaner
Efe
15/11/2016
1 min

BarcelonaUn himne a la paella de Manuel Vázquez Montalbán, l'elogi de Manuel Vicent al pastís Sacher i la recepta de Leonardo da Vinci per enverinar són alguns dels textos que conformen 'Delikatessen', un espectacle de Joan Ollé que combina música, teatre i literatura en "un menú degustació". "També es pot considerar una macedònia", ha dit el creador i director d'aquesta obra, que dóna peu a metàfores gastronòmiques perquè el tema central és el menjar i la beguda.

'Delikatessen' s'estrena aquest dimecres a la Sala Muntaner i compta amb cinc músics i actors sobre l'escenari que han ajudat Ollé a "cuinar a foc lent" aquesta peça, que "es podria considerar un cabaret literari".

Marcel Proust, Miguel de Unamuno, Narcís Comadira, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Josep Pla i el propi Joan Ollé són els autors a partir dels quals el director ha construït la peça teatral. Tot això "regat amb cançons que van des del gregorià fins a Andrea Boccelli", ha afegit Ollé.

Joan Ollé ja va inaugurar Temporada Alta el 2013 amb textos sobre gastronomia, però l'ha ampliat i teatralitzat amb la cia. La Remoreu. El nom de l'espectacle, 'Delikatessen', fa referència a "la qualitat i el plaer" que suggereix aquesta paraula, que es pot aplicar tant a la gastronomia com al teatre.

"Una cosa bona que té el teatre enfront de la gastronomia és que val el mateix menjar un frankfurt que caviar, l'espectador decideix què vol menjar perquè l'entrada val semblant en un cas o un altre", ha conclòs Ollé.

stats