MÚSICA
Cultura 13/04/2017

Joan Miquel Oliver deixa tastar 'Atlantis' a Palma

El músic va fer un petit concert a la carta i en solitari a Xocolat

Margalida Mateu
2 min
Joan Miquel Oliver aquest dimecres a Xocolat a la presentació en petit format d'Atlantis'.

PalmaJoan Miquel Oliver va presentar aquest dimecres a Palma el seu darrer disc, 'Atlantis', i ho va fer amb un petit concert en solitari a l'espai cultural de Xocolat en el qual va incorporar una novetat, el públic podia elegir quines cançons volia que Oliver tocàs, un concert a la carta. Així va ser com el músic repassà algunes de les cançons del seu repertori en solitari, així com algun tema dels Antònia Font i del nou disc.

Oliver duu un bon ritme, aproximadament cada dos anys treu un disc nou. 'Atlantis' forma part d'una trilogia: primer fou 'Pegasus', ara aquest nou treball i un altre en el qual no sabem encara amb què ens il·luminarà el cantautor mallorquí.

En tot cas, recursos, no n'hi falten. La inspiració, la troba en el dia a dia, en les coses senzilles, en el turisme, en la família, en el centre de Ciutat, en la mar, en la posidònia, etc. Segons Oliver, amb aquest nou disc eminentment electrònic "he pogut acabar d'explotar la meva relació amb les maquinetes i, a vegades, recorrent a allò més rudimentari, la música és una art que es pot simplificar molt".

Joan Miquel Oliver: "A Palma no li queda gaire per ser com Barcelona, és com entrar al zoo i no trobar-hi cap diferència"

Directe

Encara no s'ha confirmat ni el lloc ni la data de la presentació oficial d''Atlantis' a Palma. A la gira l'acompanyen Jaume Manresa (Antònia Font) al teclat i Charlie Oliver (Los Sencillos) a la bateria. "Som el trio Charli, Jimmi i Juanmi", diu Oliver fent broma. Voltaran per Madrid, València i arreu de Catalunya.

Oliver ha enregistrat 'Atlantis' majoritàriament sol al seu taller i hi ha incorporat la bateria a cinc dels temes gravats a l'estudi de Rafa Rigo per Toni Toledo (bateria dels Sexy Sadie i ara, Amaral). "Faig feina sense productor, però no tinc secrets. A tothom qui passa pel meu estudi li mostr el que faig i opina", assenyala el músic. Les mescles d''Atlantis', les ha fetes Toni Pastor, estret col·laborador de Joan Miquel, i la pintura i la grafia són d'Albert Pinya.

Albert Pinya als grafismes

"Amb Albert Pinya, feim una feina molta paral·lela. Ja havíem coincidit a 'Pegasus', en què també va ser l'encarregat del grafisme". Joan Miquel Oliver reconeix, doncs, ser un gran admirador de l'obra de Pinya: "Tenim molt en comú, és ell qui em va enraonar que estava fent una trilogia". Ara bé, en l'àmbit gràfic 'Atlantis' és antagònic a 'Pegasus', en aquest nou disc Pinya empra el color rosa predominant i el taronja.

Videoclip

Pel que fa a la part audiovisual, Oliver compta amb la realitzadora catalana Mai Balaguer (Silenci?, Somiers, Colors en sèrie), qui ha estat l'encarregada de fer el videoclip 'Atlantis', que dona nom al disc. "Ho deix en les seves mans, hi confii plenament. Són molt bons i el resultat ho demostra", afirma el cantant.

El músic creu que hi ha talent musical a l'illa i que "no necessitam gaire suport per fer la nostra feina, la sabem fer ". "Ara bé, sí que necessitam espais ben equipats i circuits on puguem dur-la a terme", reivindica Oliver.

stats