ARA Llegim
Cultura 07/10/2013

El fenomen 'Jo confesso' no s'atura

La novel·la de Jaume Cabré ha venut 20.000 exemplars a França en tres setmanes i és finalista de dos premis de gran prestigi, el Médicis i el Femina

Ara / Efe
1 min
DEL PAPER A LA PANTALLA L'autor de Jo confesso -obra  publicada el 2011- assegura que només participarà en el guió de la minisèrie "per establir criteri". Jaume Cabré diu que no vol obstaculitzar el salt de la seva novel·la a la televisió, que realitzarà Diagonal TV.

BarcelonaLa novel·la 'Jo confesso', del filòleg i escriptor català Jaume Cabré, ha venut més de 20.000 exemplars a França des que va arribar a les llibreries d'aquest país fa tres setmanes, i a finals del 2014 serà publicada en anglès a l'editorial Arcadia.

A més, el llibre ha estat seleccionat per al prestigiós premi literari francès Médicis, que es decideix el dia 12 de novembre, i pel Femina, que es donarà a conèixer el 6 de novembre.

Més de 300.000 exemplars venuts

Als 20.000 exemplars en francès cal sumar-hi els més de 60.000 d'Alemanya, els 50.000 venuts a Polònia des del mes de febrer, els 10.000 en italià i els 9.000 d'Holanda.

D'altra banda, s'ha fet una edició en noruec, i la de castellà, publicada per Destino, ha arribat ja als 80.000 exemplars venuts, la mateixa xifra que ha aconseguit l'edició catalana de Proa. Ja són 17 les traduccions de la novel·la de Cabré.

'Jo confesso' narra la vida d'un home anomenat Adrià Ardèvol, un fill superdotat i sense amor d'una família de la burgesia de Barcelona nascut a finals dels anys quaranta del segle XX que se sent culpable d'una mort violenta i que no entén el mal que recorre la història d'Occident. Arran de l'èxit d'aquest títol, Edicions Proa posarà a la venda al novembre una edició especial d'una altra obra de Cabré , 'Viatge d'hivern', que Destino també publicarà en castellà el 2014.

stats