Cultura 12/05/2019

Jamiroquai enrampa el Mallorca Live Festival

La banda britànica fa el concert que aplega més gent en tota la història del festival

Margalida Mateu
3 min
Jamiroquai enrampa el Mallorca Live Festival

Palma"Mai abans un concert havia causat tantes expectatives en el festival", deia el cap de Comunicació del Mallorca Live poca estona abans de començar el concert de la banda britànica Jamiroquai. I és que més de 17.000 persones es concentraren aquest dissabte abans de mitjanit davant l'escenari principal per presenciar l'actuació del 'funky man' anglès. Per alguns, no va decebre; altres n'esperaven més, però ha estat, sens dubte, la banda musicalment més consolidada del festival i amb més presència i qualitat.

Jay Kay té una veu espectacular; a Magaluf l'acompanyaven una banda formada per percussió, bateria, tres coristes, guitarra, baix i dos teclistes. Amb prop de 50 anys, lluïa un capell de neons, calçons curts i xandall que va fer que no pogués passar desapercebut durant les prop de dues hores que va durar el concert. Tampoc hi va ajudar que estigués dalt de l'escenari.

Fou a les 22.55 hores quan començava l'actuació del cap de cartell del festival, que va anar combinant temes dels seus àlbums més recents amb altres dels més antics. La segona cançó que va tocar va ser 'Little L', que el públic va entonar. A poc a poc va anar interpretant el seu repertori més conegut. A les 23.46 h sonava 'Cosmic Girl', que va fer cantar tot el públic. Va acabar amb un altre dels seus 'hits', 'Love Foolosophy', una cançó el videoclip de la qual Jamiroquai havia rodat precisament a Mallorca, i amb la model Heidi Klum. La banda britànica de funk i disco no actuava a Mallorca des del 2005, quan va tocar a la plaça de Toros de Palma.

Aquest dissabte destacà també molt positivament l'actuació de Fuel Fandango amb una posada en escena molt potent i que apostava per la música fusió que fa el duet format pel productor Alejandro Acosta i la cantant cordovesa Cristina Manjón, més coneguda com a Nita. També va ressaltar l'actuació dels The Vaccines, el grup de música londinenc d'estil indie i que va sonar amb més potència davant la gran presència de la música indie i pop del festival. A més, varen tocar l'artista andalús que combina rap, reggaeton, electrònica i trap Dellafuente; Novedades Carminha, el quartet gallec que va tocar just després de Jamiroquai amb un estil molt pop; i els murcians d'indie rock Viva Suecia, que actuaren a l'escenari gran.

És així com el Mallorca Live Festival es consolida no sols pel cartell de bandes, sinó també per la bona organització, en logística i infraestructura. Cal destacar la puntualitat de tots els concerts i escenaris, i l'ajuda de la meteorologia: el bon temps ha acompanyat tot el festival.

L'escenari gran, on ha actuat Jamiroquai –entre molts altres–, ha estat equipat amb llums i un so molt potent que ha fet que lluís encara més la banda britànica. Els altres escenaris tampoc han quedat enrere. El segon escenari en importància és molt més gran que el de l'any anterior i no estava cobert. I el tercer escenari, patrocinat per l'Institut d'Estudis Baleàrics mitjançant la FiraB!, és on han actuat les bandes mallorquines Haus Frauen i Ombra, i els eivissencs Billy Flamingos divendres. I dissabte va ser el torn de les Sweet Poo Smell i Lava Fizz. Altres bandes locals que ahir actuaren en els escenaris grans foren Isla Iglú i Dinamo.

En total, han passat pel Mallorca Live Festival, en els dos dies, unes 35.000 persones, moltes de les quals públic local. Alguns han aprofitat per passar el cap de setmana per Magaluf, però també molta gent ha vingut expressament de la Península i alguns assistents, encara que menys, eren estrangers. El festival ha penjat en els dos dies el cartell de 'sold out' en els abonaments, però no en les entrades individuals, que es venien a 55 € a la porta.

stats