Cultura 10/07/2019

El IV Menorca Film Festival arriba a l'illa per parlar de sostenibilitat en el cinema

Una de les novetats és la participació en l’esdeveniment de Malta com a territori convidat

Ivan Martín
1 min
La plaça de la Catedral de Ciutadella tornarà a convertir-se en un cinema a la fresca.

MaóA partir de dilluns que ve i fins al 21 d’aquest mes, Menorca es convertirà en l’illa del cinema. Comença la quarta edició del Menorca Film Festival i ho fa amb més força que mai. Una de les principals novetats d’enguany és la participació en l’esdeveniment de Malta com a territori convidat. L’objectiu de la iniciativa és donar visibilitat al cinema a través de reproduccions de curtmetratges, pel·lícules i jornades professionals en espais públics.

Així, es convertiran en improvisats cinemes a l’aire lliure la plaça de la Catedral de Ciutadella, el pati de l’església de Sant Francesc i l’Illa del Rei, a Maó. També es projectarà el festival als cinemes Ocimax de Maó, i a La Margarete i el Canal Salat, a Ciutadella. La venda d’entrades i tota la informació relacionada amb l’esdeveniment es concentrarà a la sala de la Caixa de Maó. El Menorca Film Festival oferirà activitats paral·leles, com sessions de videoclips, un concert de bandes sonores al teatre Principal de Maó, diverses exposicions i una festa musical. Per al públic infantil s’ha programat una secció de curtmetratges i actuacions de les companyies Teatre de Xoc i S’Espai de Circ.

D’altra banda, es duran a terme jornades professionals obertes al públic, en les quals es debatran diferents temes. Una d’aquestes serà una taula rodona sobre 'Cinema i sostenibilitat', que es farà dijous 18 al Museu de Menorca. Hi participaran l’actor Sergi López i el director Miguel Ángel Tobias. A més, la periodista Mercedes Milà presentarà al pati de Sant Francesc el quart capítol del programa que s’emet a Movistar+, ‘Scott i Milà’.

stats