Cultura 09/08/2019

Ismael Serrano recupera aquesta nit a Porreres el seu registre més íntim

L'autor de "Papá cuéntame otra vez" presenta el seu darrer treball de guitarra i veu: "Todavía"

Ara Balears
2 min
Ismael Serrano recupera aquesta nit a Porreres el seu to més intimista

PalmaEl cantautor Ismael Serrano (Madrid, 1974) oferirà aquest divendres un concert al Santuari de Monti-sion, Porreres, dins de la seva gira "Todavía", en la que l'artista retorna al seu registre més intimista, en el qual combina veu, guitarra i unes lletres compromeses amb el seu entorn. El concert donarà inici a les 22.00 hores i les entrades es poden adquirir a les principals plataformes de venda de tiquets en línia.

Serrano presenta en aquest nou treball un total de 13 interpretacions. És l'autor en la majoria de cançons de la música i lletra, tot i que deixa espai per recuperar Palabras para Julia, de José Agustín Goytosolo, que va popularitzar en la seva versió musical Paco Ibáñez.

"Todavía" és el resultat d'un recital de guitarra i veu, "l'essència de l'ofici, la manera més honesta de defensar les cançons, la més difícil", destaca l'autor de "Papá, cuéntame otra vez", que ha permès a molts de joves sentir parlar del Maig del 68.

"Ens vàrem ajuntar uns amics en una casa, a Tigre, província de Buenos Aires, vàrem tocar la guitarra i enregistrarem el que va sorgir. Sonen de fons, en el disc, el renou tords i altres ocells que, a la tarda, vigilaven entre l'arbreda. En arribar la nit els ocells callaven però darrere de les melodies es pot escoltar al vent bressolant les copes, alguna pluja tímida caient sobre la teulada de xapa, el rumor últim del dia que acaba. Aquí està aquest petit disc", indica Serrano en la presentació del disc

El cantautor va debutar el 1997 amb l'àlbum "Atrapados en azul", emmarcat amb el que es coneix com a cançó de protesta. L'èxit d'algunes cançons va llançar la seva carrera a Espanya i alguns països d'Amèrica Llatina i va obtenir un disc de platino.

El treball que presenta aquesta nit a Porreres es suma a més d'una dotzena de discs anteriors en el que ha explorat molts de camins, però en el que sempre ha estat del costat dels més dèbils i s'ha nodrit de la realitat més propera i de l'actualitat. Així ho podem constar en la lletra de la cançó "Al bando vencido".

stats