Cultura 15/04/2022

Investiguen la identificació d'un pergamí del segle XVIII trobat a Lloret

Es tracta d'un plànol d'una reforma del refectori del convent del poble

ARA Balears
1 min
Convent de Lloret de Vistalegre

PalmaLa Guàrdia Civil conjuntament amb la UIB investiguen la identificació d'un pergamí datat del segle XVIII. La troballa es va fer a Lloret de Vistalegre i es tracta d'un plànol d'una reforma del refectori del convent del poble fet sobre pell d'animal.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, els investigadors de la UIB necessitaven datar amb exactitud el document i conèixer l'autor. De fet, fa tres anys que hi estan treballant, perquè a un lateral del pergamí hi semblava haver dues línies en forma de llegenda on hi podria haver escrit el nom de l'autor. Ara bé, pareixien intel·ligibles.

Especialistes de la Guàrdia Civil tractant el pergamí.

Així doncs, a partir dels especialistes del laboratori de criminalística de la Guàrdia Civil, mitjançant l'ús de tècniques forenses i aplicant diversos espectres de llum de diferents longituds d'ona, es va aconseguir fotografiar amb alta resolució a l'escriptura. Ha estat així com s'ha obtingut veure que hi ha tres línies de text.

A partir d'ara, amb les imatges aconseguides, els experts investigadors de la UIB ja podran tractar de datar amb exactitud al document i assignar els plànols a l'autor. A part, també, de continuar amb l'estudi històric que es duu a terme per part de la Universitat al convent de Lloret.

stats