Cultura 16/12/2021

La Institució Francesc de Borja Moll ha inaugurat una placa commemorativa de la Gran Eixida al port de Palma

ARA Balears
1 min
Imatges de la placa commemorativa.

PalmaLa Institució Francesc de Borja Moll ha inaugurat aquest dimecres una placa commemorativa de la Gran Eixida al port de Palma. La placa, que conté textos en català, castellà i anglès, ret homenatge a l'expedició lingüística que varen fer Alcover i Moll per recórrer de cap a cap els territoris de parla catalana, al llarg de més de cinc mesos del 1921, per recollir paraules i expressions per al Diccionari.

Segons han informat en un comunicat, aquest acte dona el tret de sortida a la celebració, el 2022, dels 60 anys de la culminació del Diccionari català-valencià- balear, obra que varen escriure tots dos. Per això, des de la Institució han convidat tots els municipis i entitats dels territoris de parla catalana a celebrar, amb activitats, homenatges i la instal·lació de plaques, dedicació de carrers o equipaments i d’altres elements commemoratius, la culminació, el 1962, de la que és una obra monumental sense equivalent en cap altra de les llengües romàniques.

Així, l’objectiu de la Institució per al 2022 és que "cap localitat de l’àmbit lingüístic català quedi sense qualque recordatori perdurable de la seva obra, coincidint amb una nova digitalització i marcatge, amb el suport dels departaments de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i de la Generalitat de Catalunya, per posar-ne els continguts a disposició dels usuaris, amb totes les possibilitats que ofereixen les tecnologies actuals".

stats