Cultura 01/10/2019

Imma Prieto és la nova directora d'Es Baluard

El patronat de la fundació del museu ha aprovat l'elecció

Ara Balears
2 min
Imma Prieto

PalmaLa crítica i comissària d'art catalana Imma Prieto és la nova directora del museu Es Baluard de Palma, segons ha avançat 'Última Hora' i ha pogut confirmar l'ARA Balears. L'elecció ha estat aprovada aquest dimarts pel patronat de la fundació del museu, recentment constituït en la primera reunió que s'ha fet aquesta legislatura.

La nova directora entra en substitució de Nekane Aramburu, que va dirigir el museu entre el març del 2013 i el març d'enguany. Prieto s'incorpora de manera immediata amb un contracte de quatre anys, prorrogable a dos anys més. La retribució de la directora serà de 60.000 euros bruts anuals.

El Baluard va convocar un concurs públic el passat 21 de març de 2019 per elegir una persona que dirigís el museu. Segons ha informat la institució cultural en una nota de premsa, per a aquesta convocatòria, que va tancar el termini per presentar candidatures el passat 20 d'abril de 2019, es varen rebre un total de 24 candidatures. Cal recordar que el procés de selecció es va haver de repetir a mitjan any atès que l'anterior convocatòria es va declarar deserta perquè cap dels aspirants complia els requisits exigits per les bases de la convocatòria.

Imma Prieto és comissària independent, escriptora i professora d'art contemporani i nous mitjans a l'EU-Eram de la Universitat de Girona. Com a comissària ha fet projectes d'exposició en els àmbits estatal i internacional. Ha fet diverses tasques de documentació i investigació per la Fundació Thyssen-Bornemisza, l'Institut de Patrimoni de la UdG i el Museu d'Art de Girona.

El 2018 va fer una estada d'investigació a la Universitat de Nova York. També ha fet classes d'història del vídeo i creació audiovisual al Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Girona i a l'Escola d'Art i Disseny de la Universitat Ramon Llull.

stats