Cultura 24/04/2019

Les II Trobades Literàries Albert Camus comptaran amb la participació de més de 30 ponents de tot el món

L'escriptor italià Erri de Luca i l'espanyola Cristina Morales obriran les trobades en un primer dia titulat 'Del caos a la reconstrucció'

Ivan Martín
2 min
La sala polivalent de Sant Lluís serà l'escenari de la segona edició de les Trobades Albert Camus.

Sant LluísTot a punt per a la segona edició de les Trobades Literàries de la Mediterrània Albert Camus, que se celebrarà a partir d'aquest dijous i fins al pròxim dilluns a Sant Lluís. Es tracta d'unes jornades en les quals participen més d'una trentena de ponents d'onze països, i que tenen com a finalitat reflexionar sobre el futur de la Mediterrània i les seves cultures. I tot sota els conceptes que desprèn l'obra de Camus. L'edició d'aquest any està dedicada a la 'Rebel·lia'.

És la segona edició d'aquestes trobades bianuals. També inclouen la concessió del premi Trobades Camus, que va recaure en l'artista palestina Mona Hatoun. Paral·lelament als debats i les conferències, la galeria Sa Nostra de Maó acull l'exposició de la reconeguda fotògrafa Isabel Muñoz 'L'antropologia dels sentiments'. L'escriptor italià Erri de Luca i l'espanyola Cristina Morales obriran les Trobades Literàries Albert Camus en un primer dia titulat 'Del caos a la reconstrucció'. De Luca és considerat un dels referents més destacats de la literatura italiana contemporània i és l'autor de més d'una cinquantena d'obres. Per la seva banda, Morales s'ha convertit en la revelació de la novel·la espanyola actual, destacant en el camp de la denominada 'lectura fàcil'.

Un ampli cartell de pensadors, artistes, periodistes i autors prendran part en la segona edició. Destaquen en el capítol de cineastes Amos Gitai, Alfredo Jaar i Jihan El-Tari, els periodistes Lluís Foix, Edwy Plenel i Olga Rodríguez, així com els escriptors Haifa Zangana, Tahar ben Jelloun i Luis García Montero. A més, experts en la vida i l'obra de Camus, com Michel Barré i Agnes Spiquel, acudiran a Menorca per aportar noves reflexions sobre l'univers camusià, coincidint amb el 20è aniversari de la publicació de la seva novel·la inèdita, 'El primer home'.

stats