Música
Cultura 14/07/2017

Homenatge simfònic a David Bowie

L’OBC i la violoncel·lista Maya Beiser interpreten, sota la direcció d'Evan Ziporyn, l'últim disc del músic britànic, a més de 'Space oddity', 'Let’s dance' i el tema de Pink Floyd 'Wish you were here'

Acn
2 min
La violoncel·lista Maya Beiser durant l'homenatge simfònic a David Bowie a L'Auditori

BarcelonaL’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va retre homenatge a David Bowie i a la seva música reinterpretant aquest dijous a L’Auditori tots els temes del seu darrer àlbum, 'Blackstar', publicat dos dies abans de la seva mort el 10 de gener del 2016.

El director i arranjador Evan Ziporyn va portar al registre simfònic cançons del darrer treball de l’artista britànic com 'Lazarus', 'Blackstar' i 'Girl loves me', però va decidir començar amb la clàssica 'Space oddity' i, a l’hora de fer els bisos, va sorprendre amb 'Let’s dance' i una versió de 'Wish you were here', de Pink Floyd, que la violoncel·lista Maya Beiser va dedicar a Bowie. Davant la insistència del públic, Ziporyn va reinterpretar ''Tis a pity she was a whore', de 'Blackstar'.

Després de completar el primer tema, Ziporyn va adreçar-se al públic per explicar el projecte. Segons va dir, va començar a pensar-hi quan Bowie va morir, quan es va adonar “no només de com de trist estava jo, sinó tota la gent que coneixia, i en especial els músics”. Així doncs, es va preguntar què podia fer per passar una mica més de temps amb la música de Bowie. “Em vaig adonar que la seva veu té la mateixa extensió que un violoncel, i que el seu últim àlbum ja sonava força com una orquestra”, va explicar. El resultat és 'Bowie symphonic'.

L’espectacle es va estrenar el març passat al Kresge Auditorium de Massachusetts (Estats Units). El de Barcelona és el primer concert de la gira per Europa. 'Bowie symphonic' complementa l’exposició 'David Bowie is', que el Museu del Disseny acull des del 25 de maig.

stats