Cultura 22/08/2019

Heura Gaya presenta el seu primer disc en solitari, aquest diumenge al Fortí de Cala d'Or

El concert forma part de la programació de La Lluna en Vers, que també durà dissabte l'obra 'Llum trencada' al jardí de la Casa Llorenç Villalonga

Ara Balears
2 min
Heura Gaya

PalmaLa Lluna en Vers, el festival d'estiu de la Fundació Mallorca Literària, proposa per a aquest cap de setmana un concert d'Heura Gaya a un emplaçament molt particular: el Fortí de Cala d'Or. L'artista hi presentarà el seu primer disc en solitari, 'Gaya' (Segell Microscopi, 2019), una recerca personal i del seu llenguatge a través d'un repertori intimista que se situa entre el pop i el folk, amb una forta arrel a la tradició. El concert anirà acompanyat d'un tast de vins del celler Son Alegre Ecològic.

Al seu repertori hi ha cançons que cerquen estats emocionals a través de la natura, un “pop trist" que versiona un lied de Franz Shubert, unes tradicionals cobletes de la canya que canten un poema de J.V. Foix, la versió d’una cançó d’Eduard Toldrà amb text de Josep Maria de Sagarra que s’amalgama amb una tonada de feina de Mallorca, una cançó de bres i una de bressol que Maria-Mercè Marçal va escriure per a la seva filla Heura, cançons de pandero que es converteixen en un cant a la dona en to alegre i rebel. L'enregistrament del treball es va començar al gener als estudis Aurha d'Esplugues de Llobregat, per Mauricio Tonelli. Després, David Casmitjana va fer la mescla al seu estudi de Montoliu de Segarra.

'Llum trencada' als jardins de la Casa Llorenç Villalonga

El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 va trencar els somnis de gran part de la població, i per a les dones suposà la pèrdua de tots els drets aconseguits amb la II República, però també dels homes que feien part de la seva vida. L’espectacle recupera algunes d’aquestes històries de dones que anaren a la presó, no per les seves idees polítiques, sinó per ser filles d’un o dones d’un altre.

Llum trencada

'Llum trencada' és una obra de teatre que vol donar una visió de gènere a la Guerra Civil, posar al centre les històries d'unes dones que sovint queden com a personatges secundaris. Estrenada al Teatre del Mar el setembre del 2018, ara omplirà el jardí de la Casa Llorenç Villalonga el vespre d'aquest dissabte. És una proposta d'Iguana Teatre, amb dramatúrgia d'Aina Salom i Carme Planells, direcció de Pere Fullana i interpretació d'Irene Soler, Catalina Florit i Marina Domínguez. L'espectacle va acompanyat d'un tast de Vins Albaflor del Celler Vins Nada, D.O. Binissalem.

stats