Cultura 01/07/2019

El Govern atorgarà 600.000 euros per ajudar el sector audiovisual

L'Institut d'Indústries Culturals ha publicat una convocatòria de subvencions

Ara Balears
1 min
El Govern repartirà un total de 600.000 euros en ajudes al sector audiovisual.

PalmaL'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears ha publicat una convocatòria de subvencions de 600.000 euros per donar suport al sector audiovisual de les Illes. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha informat que l'objectiu de les ajudes és reivindicar la diversitat cinematogràfica balear, fomentar el teixit industrial del sector audiovisual i impulsar la difusió estatal i internacional.

Les subvencions estan destinades a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per als anys 2019 i 2020. La primera modalitat d'ajudes està dirigida a llargmetratges cinematogràfics i televisius, sèries i minisèries de ficció balears, i està dotada amb 225.000 euros.

La segona categoria està destinada a llargmetratges documentals i unitats documentals per a televisió i disposa de la mateixa quantia.

La tercera és per a llargmetratges cinematogràfics i televisius d'animació i sèries d'animació, i està dotada amb 90.000 euros. La darrera línia d'ajudes és per a curtmetratges de ficció, animació i documentals, amb 60.000 euros.

Els projectes relacionats a l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que enguany presidiran les Balears, tindran puntuació extra aquesta convocatòria. El jurat estarà format per persones expertes de fora de l'Arxipèlag.

stats