Cultura 27/04/2021

La glosa, el tresor de la Mediterrània, irromp al teatre Principal de Palma

Glosadors de Lleida, l’Empordà, València, Mallorca i Menorca seran aquest dimecres a l'escenari del Teatre Principal de Palma amb l'espectacle 'No sé com gloses'

1 min
Carme González, Hilari Alonso, Mateu Xurí i Marçal Ramon.

PalmaHabilitat, rapidesa, enginy, recursos. Què es necessita per saber fer una bona glosa improvisada? L'art de la cançó improvisada viurà aquest dimecres una trobada especial al teatre Principal de Palma. L’espectacle No sé com gloses és una actuació que té com a protagonista la glosa popular improvisada, i aplega glosadors de Lleida, l’Empordà, València, Mallorca i Menorca. Aquesta disciplina artística és compartida a nombroses cultures, i ben viva en els territoris de parla catalana.

Joan Antoni Sunyer dirigeix aquest muntatge escènic que reunirà damunt l’escenari de la Sala Gran a Mateu Xurí (veu), Carme González (veu), Hilari Alonso (veu i petita percussió) i Marçal Ramon (veu i acordió diatònic). Miquel Llull firma l’escenografia i la il·luminació.

Els creadors de l'espectacle defineixen No sé com gloses com “un viatge teatral en família per descobrir un tresor de la Mediterrània: la glosa, o el que és el mateix, l’art d’improvisar versos tot cantant”. Des de la productora Cultura Popular Innovadora expliquen que “la cançó popular improvisada en llengua catalana té moltes formes –glosa mallorquina i menorquina, cant lliure valencià, corrandes empordaneses o garrotins de Lleida, entre d’altres– i totes tenen en comú que estan orientades al joc interactiu”.

stats