Gató amb gelat

1 min

Gelat

Posam la llet i la nata al foc amb la canyella i la pell de llimona fins que agafi el bull i ho deixam reposar un quart d'hora abans de retirar-ho. Afegim el sucre i les ametlles crues i pelades, que haurem capolat finament. Tornam dur a ebullició i una vegada fred ja ho podem posar a la gelatera.

Ingredients

700 mil·lilitres de llet

300 mil·lilitres de nata

400 grams d'ametlles mallorquines

275 grams de sucre

Una branca de canyella i una pell de llimona

Gató

Batem els blancs d'ou amb la meitat del sucre fins que estiguin ben pujats. Mesclam els vermells amb la resta del sucre i una mica de llimona ratllada i també els batem fins que tornin blanquinosos. Barrejam amb delicadesa les dues mescles d'ou i després hi incorporam la farina d'ametlla a poc a poc. Ho disposam dins un motlle prèviament untat amb saïm i es cou al forn més o manco tres quarts d'hora a uns 165º. Ho deixam refredar i ho servim amb imaginació.

Ingredients

Mitja dotzena d'ous

400 grams de farina d'ametlla

Una llimona

400 grams de sucre

stats