Gató amb gelat
Gelat
Posam la llet i la nata al foc amb la canyella i la pell de llimona fins que agafi el bull i ho deixam reposar un quart d'hora abans de retirar-ho. Afegim el sucre i les ametlles crues i pelades, que haurem capolat finament. Tornam dur a ebullició i una vegada fred ja ho podem posar a la gelatera.
Ingredients
700 mil·lilitres de llet
300 mil·lilitres de nata
400 grams d'ametlles mallorquines
275 grams de sucre
Una branca de canyella i una pell de llimona
Gató
Batem els blancs d'ou amb la meitat del sucre fins que estiguin ben pujats. Mesclam els vermells amb la resta del sucre i una mica de llimona ratllada i també els batem fins que tornin blanquinosos. Barrejam amb delicadesa les dues mescles d'ou i després hi incorporam la farina d'ametlla a poc a poc. Ho disposam dins un motlle prèviament untat amb saïm i es cou al forn més o manco tres quarts d'hora a uns 165º. Ho deixam refredar i ho servim amb imaginació.
Ingredients
Mitja dotzena d'ous
400 grams de farina d'ametlla
Una llimona
400 grams de sucre