GALTES DE PORC AMB FESOLS FAVA INGREDIENTS
El dia abans adobam les galtes amb sal, pebre i les cobrim d’una barreja d’oli d’oliva i saïm i les deixam un mínim de vuit hores a la gelera; aquest temps serà el mateix que donarem de remullat al llegum. Posam les galtes amb tot l’oli i el saïm al forn i les deixam confitar unes quatre hores a 100ºC. En esser cuites les desossam i els donam forma amb l’ajuda d’un motlle o de paper film.Per als llegums farem un cuinat partint de cru en tots els ingredients; l’opció ràpida pot ser fer-ho dins l’olla a pressió. Quan sigui ben cuit ho colam, ho pasam pel passapurés, ho rectificam de saó i ho refinam amb un bon raig d’oli d’oliva verge. Ha de quedar fluid, lluent i mengívol. Aquest plat no és més que una versió posada al dia del cuinat amb ossos del cap, que es feia la setmana següent de la matança. Bon profit!
Sis galtes de porc
200 grams de fesols fava
Una ceba
Una pastanaga
Mig manat de bledes
Mig borratxó
Llorer i una cabeça d’alls
Oli d’oliva
Saïm
Brou de carn
Sal, pebre bo