Cultura 30/10/2019

Els llibres 'Galeries d'art a Catalunya' i 'Aurea Dicta', premiats pel ministeri de Cultura

El primer està escrit per diversos autors i el segon és obra de Miquel Barceló

Acn
2 min
El llibre 'Aurea Dicta' de Miquel Barceló

BarcelonaEl ministeri de Cultura ha donat a conèixer aquest dimecres els guardons als llibres millor editats del 2018, entre els quals hi ha Galeries d'art a Catalunya, de diversos autors i editat per la Generalitat, que ha rebut el primer premi en la categoria de llibres d'art, i Aurea Dicta, de Miquel Barceló, que també ha rebut el primer premi en la categoria de llibres de bibliofília. El jurat ha valorat 145 obres en les categories d'art, bibliofília, facsímils, infantils i juvenils, i obres generals i de divulgació. Els guardons no tenen dotació econòmica i el seu objectiu és reconèixer i estimular la feina de les editorials en l'edició de llibres i obres.

En la categoria de llibres d'art s'ha reconegut amb el segon premi América, tierra de jinetes. Del charro al gaucho. Siglos XIX-XXI, de diversos autors i editat per Turner Publicaciones. El tercer premi ha sigut per a Santa María la Mayor, de diversos autors i editat també per Turner Publicaciones. En la categoria de llibres de bibliofília, el segon premi ha recaigut en La Alhambra, belleza eterna, de Javier Macpherson i editat per Legado Gráfico. El tercer guardó ha sigut per a ADN Cervantes, de Felipe Alarcón Echenique i Miguel Fernando Gómez Vozmediano, editat per l'editorial barcelonina Millennium Liber.

En l'apartat de llibres facsímils, el primer premi ha sigut per a Apócrifo de Avellaneda, d'Alonso Fernández de Avellaneda, editat també per Millennium Liber; el segon, per a Manuscrito de Villard de Honnecourt, de Villard de Honnecourt, editat per Siloé, Arte y Bibliofilia, i el tercer per a La limpieza no manchada, de Lope Félix de Vega i Carpio, editat per la Universitat de Salamanca. En la categoria de llibres infantils i juvenils, Cándido y los demás, de Fran González Tenorio de Kalandraka Editora, ha rebut el primer premi; El libro del futuro, de Joana Carro i César Sánchez, el segon, i Cara de velocidad, de Margarita Tojo Fernández, el tercer.

Pel que fa a les obres generals i de divulgació, el primer premi és per a Preferiría ser amada, d'Emily Dickinson, de Nórdica Libros; el segon, per Dispájaro, de Rubén Tejerina, de Copelia Ediciones, i el tercer, per a Black & Tan. Un viaje ilustrado a los orígenes del Jazz, de Miguel Calero i de Publicaciones Ilustradas TTT.

stats