Cultura 08/09/2015

La Fundació Toni Catany i institucions reprenen converses per construir el centre dedicat al fotògraf

Avui dematí s'han reunit per primera vegada el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Llucmajor amb la Fundació

Ara Balears
1 min
Reunió de la Fundació Toni Catanya amb les institucions. / CONSELLERIA DE CULTURA

PalmaLa Fundació Toni Catany ha reprès avui les converses per tirar endavant el projecte del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a la primera reunió establerta amb el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Llucmajor, municipi on es preveu muntar el centre. La Fundació demana "poder fer passes per no perdre els 4.300.000 euros d'inversions estatutàries" que s'havien donat a través de l'Institut de Turisme d'Espanya l'any 2009, segons han declarat en un comunicat. La Fundació també explica que "el 2013 es va demanar una pròrroga per no perdre aquesta inversió, la qual s'ha d'haver executat dia 31 de desembre de 2016 i s'ha d'haver justificat abans de dia 31 de desembre de 2017".

Davant la manca de temps per fer un nou projecte de reforma de la casa de Toni Catany, espai natural on la Fundació voldria veure realitzat el projecte del Centre de Fotografia Internacional, avui s'han acordat una sèrie d'actuacions ràpides per dur a terme part de la inversió del pressupost. La primera passa, de la qual dependran totes les altres actuacions, serà la redacció d'un protocol d'actuació que serveixi de full de ruta a totes les institucions públiques implicades i la Fundació Toni Catany.

En aprovar-se aquest document, cada institució, i especialment el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Llucmajor, iniciaran els tràmits per facilitar la posada en marxa del projectes pertinents. També es decidirà el paper actiu de les dues conselleries implicades, Turisme i Cultura.

stats