Cultura 23/06/2020

La Fundació Miró celebra un Sant Joan virtual i amb un concurs de fotografia

L'entitat publicarà vídeos amb obres i citacions del pintor a les xarxes socials

Ara Balears
2 min
Una de les escultures de la Fundació Miró

PalmaLa Fundació Miró Mallorca ha adaptat la celebració de Sant Joan a l'actual situació sanitària i, a més de publicar vídeos amb obres i citacions del pintor a les xarxes socials, ha organitzat el concurs de fotografia 'Aquest Sant Joan el fas tu', segons ha informat mitjançant un comunicat.

Amb la iniciativa #RecitaMiró, la Fundació vol acostar virtualment les obres, els objectes, l'arquitectura i els racons de la institució a través de les paraules del mateix Miró. El títol de l'activitat és un joc de paraules, ja que se citarà doblement Miró, de manera visual i verbal, mitjançant un format de càpsules audiovisuals breus que s'aniran publicant a les xarxes. Cada una serà recitada per una persona diferent vinculada a la Fundació Miró, la qual escollirà el fragment i les obres de Miró que vulgui. El primer #RecitaMiró es podrà veure aquest dimecres, coincidint amb l'onomàstica de Joan Miró.

Pel que fa a 'Aquest Sant Joan el fas tu', la Fundació ha demanat que s'enviïn imatges d'objectes quotidians que Miró podria haver fet servir per a les seves escultures. "Joan Miró va crear algunes de les seves obres amb una tècnica anomenada 'assemblatge', amb la qual feia composicions amb objectes quotidians, els quals no tenien a priori cap intencionalitat artística, i els transformava en personatges, dones i ocells, entre altres", diu el comunicat.

Els participants han de posar una etiqueta a les fotos que defineixi per què a Joan Miró li hauria agradat emprar els objectes que es proposin –#buit, #constel·lació o #colors primaris són alguns dels exemples que dona la Fundació. Les imatges s'hauran de compartir amb la xarxa social de l'entitat (@MiroMallorca) amb l'etiqueta #JofaigSantJoan2020, a més de les que hagi triat cada concursant. Cada persona, sense edat mínima per participar, podrà enviar un màxim de tres imatges. La foto s'ha d'enviar abans del 24 de juny i el nom del guanyador se sabrà el 29 de juny.

El primer premi consistirà en un passi anual a la Fundació i un detall exclusiu, i el segon classificat rebrà "un obsequi mironià molt especial".

stats