Cultura 04/03/2020

La Fundació Miró organitza el cicle de cinema 'Històries en femení', un projecte inclusiu i comunitari

Participarà en l'esdeveniment Laura Galán, actriu protagonista de 'Cerdita', el curtmetratge que es va endur el premi Goya 2019 al millor curt de ficció

Ara Balears
2 min
Fotograma de 'Cerdita'

PalmaPer commemorar el Dia internacional de la dona, la Fundació Miró Mallorca ha organitzat el cicle Històries en femení, amb documentals i pel·lícules que tracten diferents qüestions socials com la immigració o el bullying en què la presència femenina és destacada. Després de cada projecció, es fomentarà un debat moderat per una persona especialitzada amb la participació d’un expert o experta en el tema.

En l'esdeveniment hi participarà Laura Galán, actriu protagonista de Cerdita, obra de la cineasta Carlota Pereda, que es va endur el premi Goya 2019 al millor curt de ficció. A 33 anys, Galán té en el seu currículum un treball cinematogràfic amb Terry Gilliam, amb qui va treballar a The man who killed Don Quixote.

Histories en femení és un projecte inclusiu i comunitari, emmarcat en el Pla Litoral de Ponent, que desenvolupa el Centre Municipal de Serveis Socials de Ponent amb la col·laboració de la Fundació Miró Mallorca. La proposta de cinefòrum en femení es durà a terme tots els dijous del mes de març a l’auditori de la Fundació.

Amb aquest cicle, el centre artístic pretén crear un punt de trobada per a la gent gran del barri, les seves famílies i els seus amics, tot i que l’activitat està oberta al públic en general. Tota la comunitat ha participat activament en els preparatius de l'activitat, que es desenvoluparà sempre de les 17 h a les 19 h.

Programa

'Bolingo. El bosque del amor', 2019. 55 min.

Director: Alejandro G. Salgado

Productora: La Maleta Creació Cultural

Gènere: Documental

Sinopsi: El bosc de l'amor planteja la manera com diferents dones subsaharianes abandonen la seva llar a la recerca del somni europeu, emprenent un viatge que du implícita la maternitat.

'14 kilómetros', 2007. 95 min

Director: Gerardo Olivares

Productora: Wanda Visión / Explora Films

Gènere: Drama. Immigració. Road movie

Sinopsi: 14 quilòmetres és la distància que separa Àfrica d'Europa per l'estret de Gibraltar. Buba Kanou, Violeta Sunny i Mukela Kanou emprenen un llarg i perillós viatge cap a Europa a través de Mali, Níger, Algèria i el Marroc, i mostren certs aspectes no gaire coneguts de la realitat africana.

'Manzanas, pollos y quimeras', 2013. 85 min

Directora: Inés París

Productora: Fundació Dones per Àfrica

Gènere: Documental. Immigració. Àfrica

Sinopsi: Lali és guineana. Va venir a Espanya perquè un mariner li havia dit que al nostre país les pomes eren grans com pilotes i que uns pollastres gegantins corrien per la Gran Via.

'Cerdita', 2018. 14 min

Directora: Carlota Martínez Pereda

Productora: Imval Madrid

Gènere: Drama. Thriller. Curtmetratge

Sinopsi: Sara és una adolescent amb problemes d'obesitat que viu atemorida per les burles d'unes al·lotes mentre és de vacances al seu poble.

Premis: Premi Goya al millor curtmetratge de ficció (2018) i premi Forqué al millor curtmetratge (2018).

stats