Cultura 17/09/2017

Bel Fullana guanya el XXIV Premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques

L'obra està composta per cinc peces emmarcades, visualment molt potents, que funcionen a manera de cartells com a crítica

Ara Balears
1 min
L'artista Bel Fullana

PalmaL'artista Bel Fullana (Son Carrió, 1985) ha guanyat el XXIV Premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques amb 'Sex on the beach', una mirada àcida i fresca del fenomen turístic.

L'obra està composta per cinc peces emmarcades, visualment molt potents, que funcionen a manera de cartells com a crítica o, paradoxalment, "com a reclam o oferta del turisme basat en la dissipació, ha informat l'Ajuntament de Manacor".

Sota una aparença ingènua, com si fos un treball escolar o un dibuix infantil, Fullana il·lustra el desori d'una Mallorca digna d'un exhaustiu estudi antropològic.

Fullana va rebre anit el guardó, dotat amb 6.000 euros, de mans de la regidora de Cultura i Turisme, Antonia Llodrà.

En aquesta edició, el certamen d'arts plàstiques ha tingut una elevada participació, amb 71 artistes, 17 dels quals van ser proclamats finalistes per un jurat format per Marta Pujades, Pilar Rubí, Andreu López i Pep Llabrés.

El jurat ha volgut destacar la qualitat d'aquesta edició del certamen mitjançant la concessió de tres esments d'honor, que han estat per a Aina Albó (Palma, 1982), Fernando Daza (Sevilla, 1979) i Rubén Torras (Sant Vicenç de Montalt, 1978.

stats