Cultura 07/11/2019

L'alcoià Francesc Gisbert guanya el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

Rosa Maria Colom i el colombià Canizales triomfen en les categories de juvenil i d’àlbum il·lustrat

Ara
2 min
L'alcoià Francesc Gisbert, guanyador del 23è Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

ValènciaL'escriptor Francesc Gisbert ha obtingut el 23è Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre amb l’obra 5 x 5 en reconeixement a l'aposta de l'autor per construir una "novel·la clàssica d’aventures" que narra la història d’un grup de nens que han de resoldre un enigma que s’amaga al campament on són. El premi forma part de la 31a edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que es lliuraran aquest divendres, 8 de novembre.

Per la seva banda, l'autora de Sóller Rosa Maria Colom ha rebut el 23è Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Coppelius, una novel·la que segons el jurat és una obra "inusual i sorprenent, que combina un ritme narratiu pausat amb una intriga plena d'homenatges literaris, girs de guió i temes valents, poc habituals en la literatura juvenil".

El tercer dels quatre guardons ja fets públics l'ha rebut l’artista colombià Canizales, que ha aconseguit el 4t Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes per Monstre Verd. L'autor, nascut a Cali, ha sigut premiat per un llibre "molt didàctic que reflexiona sobre les tres R: reciclar, reutilitzar i reduir", i que compta amb "un molt bon ús del color i una paleta cromàtica rica i harmònica". A aquests premis, cal sumar-hi el 14è Premi de Teatre Planca i Roca, aconseguit per l'alzireny Carles Alberola amb l’obra Perquè t’estime, que si no..., concedit el 25 d'octubre passat.

Autors reconeguts

Francesc Gisbert és un reconegut autor de narrativa infantil i juvenil amb més de cinquanta llibres publicats de tots els gèneres. La seva obra ha rebut distincions com el Premi Barcanova i el Premi Josep Maria Folch i Torres. També ha publicat novel·les per al públic adult com ara Els lluitadors, Premi Enric Valor de Novel·la, i, recentment, Una vida per estimar, Premi Ciutat d'Elx.

També ha rebut força reconeixements Rosa Maria Colom, com el Premi Guillem Cifre de Colonya, el Premi Ciutat d'Eivissa i el Premi de Narrativa Vila de Benissa. I el colombià Canizales, resident a Palma, va guanyar el 2016 el Premi Boolino al Millor Àlbum Il·lustrat per El sombrero de Bruno i el Premi Apila per Guapa.

Gala de lliurament

A més dels quatre premis ja fets públics, durant la gala que tindrà lloc aquest divendres a Alzira (Ribera Alta) se sabran els guanyadors del 31è Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, el 14è Premi de Poesia Ibn Hafaja, el 25è Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el 21è Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.

stats