Cultura 19/05/2021

França reobre cinemes, teatres, museus i bars

Berlín també rebaixa les restriccions, però sempre que sigui a l'aire lliure

Ara
2 min
La desescalada a França

BarcelonaCinemes, teatres i museus reobren aquest dimecres a França després de gairebé set mesos de tancament total a causa de la pandèmia, però amb un aforament limitat al 35%. També obren bars i restaurants, però només els que tinguin terrassa, i els aforaments estan limitats al 50%. Els topalls d'aforaments són de 800 persones a l'interior i 1.000 a l'exterior, per exemple, en estadis esportius i amb un màxim del 35% de capacitat.

El desconfinament serà molt gradual. Va començar amb la possibilitat de moure's més enllà dels 10 quilòmetres a la rodona i aquest dimecres per fi es nota al carrer, amb cues des de primera hora per a activitats que són del tot quotidianes. Avui també poden obrir els comerços considerats no essencials i el toc de queda es passa a les 9 del vespre i no a les 7. El 9 de juny es farà el pas següent: toc de queda a les 11, aforaments més alts i servei a l'interior dels bars i restaurants.

Les millores en els resultats de malalts de covid i infectats han permès alleugerir aquestes restriccions. A Berlín ha passat el mateix que a França: obren aquest dimecres els museus nacionals i divendres reobren les terrasses de bars i restaurants i la cultura i els esports a l'aire lliure i amb condicions d'aforament. No només això: per anar a actes culturals caldrà un test d'antígens del dia abans o bé el carnet de vacunació, tot i que les cadires estaran separades per 1,5 metres. A més, el topall de públic és de 250 persones. Amb aquestes condicions es podrà celebrar la Berlinale endarrerida.

També se suprimirà el toc de queda de les 10 de la nit. La cultura i la restauració estaven tancats des del mes de novembre i els comerços no essencials des del mes de desembre. Fins al juny no es permetrà la pernoctació de visitants no essencials.

stats