Cultura 14/04/2021

Miquel Bauzá i Antoni Merino, guardonats als premis de Fotografia de Muntanya

Dos dels sis guardons han quedat deserts, però el jurat ha decidit atorgar dos accèssits

2 min
La fotografia premiada, 'Túnel de lava'

PalmaAquest dimecres capvespre s'han entregat els sis premis de Fotografia de Muntanya, emmarcats dins la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma. Es tracta de les imatges guanyadores de les 30 seleccionades –se n'havien presentat 150– per l'exposició d'aquests guardons a la Misericòrida. El premi FBME (Federació Balear de Muntanyisme i Escalada) és per La coronació, de Miquel Bauzá Amengual; el premi FBE (Federació Balear d’Espeleologia), per Túnel de lava, d’Antonio Merino Juncadella.

La menció especial Miquel Riera, amb premi de la botiga Foracorda, a la millor fotografia d'escalada és per Molta muntanya, de Maria del Mar Margarit Bauzá; el premi a la millor sèrie fotogràfica de tres fotos, amb guardó de la botiga Sa Muntanya, és per les imatges de Víctor de Felipe Manzano Sa Fosca, Entreforc i Encletxa.

Imatge 'La coronació'.
'La reserva', fotografia de Maria del Mar Margarit.

El premi Bestard Mountain Boots a la millor fotografia de cultura de muntanya, dotat amb un val de 150 euros en material, s’ha declarat desert. Per això, el jurat ha decidit atorgar l’accèssit Presències a la muntanya a Racons de Mallorca 3, d'Óscar Falcó Martorell. Igualment, la menció especial Tolo Calafat, amb premi de la botiga Es Refugi a la millor fotografia d'alpinisme, dotat amb un val de 150 euros en material, també s'ha declarat desert. El jurat, però, ha atorgat l’accèssit Reptes a la muntanya a la fotografia Camí al cim, d'Antoni Perelló Valls.

Les fotografies es poden veure a la sala d'exposicions de l'edifici de la Misericòrdia. La mostra es pot veure fins dia 12 de juny.

stats