Sónar 2024

Folamour, Vincent Staples i Jessie Ware, primers noms del Sónar 2024

El ball serà un dels protagonistes del festival de música electrònica

ARA
2 min
Vince Staples

BarcelonaIcones actuals de la música de ball i grans figures com Folamour, Vincent Staples, Kaytranada, Jessie Ware, Ben Böhmer, Floating Points i Charlotte de Witte presentant Overdrive són alguns dels artistes que participaran en la pròxima edició del Sónar, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de juny. Aquest any el festival de música electrònica vol donar més protagonisme al ball amb el drill i el noise de Blackhaine, la premiere nacional del projecte Models de Lee Gamble, coproduït amb el festival polonès Unsound, o els balls hakke a més de 180 bpm de The Hakke Show de Gabber Eleganza.

Com és habitual, el Sónar de Dia se celebrarà dijous, divendres i dissabte a Fira Montjuïc, mentre que el Sónar de Nit serà a Fira Gran Via divendres i dissabte. Altres cites de la programació inclouen l’espectacle 321Rule de l’estudi de performance virtual Team Rolfes amb Lil Mariko en escena i el xou PHYSIS d’ASIANDOPEBOYS, un espectacle multidisciplinari de sis hores de durada amb efectes visuals, coreografia avantguardista i un elenc rotatiu d’artistes sobre l’escenari.

Aquest any, el Sónar+D vol exposar la relació entre tecnologia i naturalesa, així com els usos pràctics innovadors de la intel·ligència artificial en el so, el gaming i les realitats alternatives, l’escenografia, el cinema, la música i les arts en general. Entre els convidats hi haurà grans personalitats de l’art com Tomás Saraceno i Nicole L’Huillier. Al gran espai expositiu Project Area s’hi exposaran idees, projectes, prototips i treballs desenvolupats en els àmbits del so, el cinema, la IA, el metavers i les realitats alternatives, el gaming artístic i els experiments en blockchain, camps de treball que s’estendran per tots els escenaris del festival.

stats